Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σουλτς: «Nα συζητήσουμε άμεσα για το ελληνικό χρέος»

«Επιθυμία μας να τροχοδρομηθεί η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σουλτς στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον πρωθυπουργό

Το θέμα της συζήτησης της απομείωσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανοίξει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, στην περίπτωση που η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα την Άνοιξη του 2014.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο κ. Σουλτς ανέφερε πως «αν ανακύψει πλεόνασμα (...) θα πρέπει να συζητήσουμε άμεσα. Θα δούμε πότε η Eurostat θα μας υποβάλλει τα αριθμητικά στοιχεία. Νομίζω κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Εάν είναι τον Απρίλιο έχει καλώς. Όταν η Eurostat υποβάλλει τα αριθμητικά στοιχεία, τότε θα μείνουμε προσκολλημένοι στις υποσχέσεις μας».

Η δήλωση αυτή του κ. Σουλτς, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιθανούς προέδρους της ΕΕ μετά τη διεξαγωγή των επόμενων ευρωεκλογών, προσέδωσε αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά, καθώς οι ξένοι ηγέτες, παρά το γεγονός της ύπαρξης της σχετικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές, παρουσιάζονται ιδιαιτέρως φειδωλοί σε αντίστοιχες δηλώσεις...Ο κ. Σουλτς στην τοποθέτησή του χθές επιβεβαίωσε την πρόθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σύνταξη έκθεσης, η οποία θα δίνει πληροφορίες για το τι είδους προτάσεις καταθέτει η Τρόικα στα κράτη -μέλη της ΕΕ που παρεμβαίνει. «Θέλουμε βελτιωμένη δημοκρατική λογοδοσία της τρόικας απέναντι σε μας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Εμείς δεν είμαστε σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όμως, είμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιθυμούμε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας με τη βοήθεια της τρόικας να τροχοδρομηθεί η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, να είναι ενισχυμένη η ανάκαμψη αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την ανάπτυξη ανέφερε πως η ολοκλήρωση της βιώσιμης ανάπτυξης θα έρθει με το να έρθουν στην Ελλάδα επενδύσεις.
http://www.protothema.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: