Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Είναι αυτό ρωσικό βήμα αποκλιμάκωσης ή λανθάνουμε;

Στη διεθνή πολιτική, όποιος θέλει να δει, βλέπει και αρπάζει τις ευκαιρίες, εάν όντως η επιθυμία του είναι η αποκλιμάκωση και η αποφυγή προσφυγής στην ένοπλη βία.Με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν στις «μεγάλες ασκήσεις» πλησίον των ουκρανικών συνόρων, επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η «άσκηση» ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Στις ασκήσεις συμμετείχαν 150.000 άνδρες, 90 αεροσκάφη, 880 άρματα και θωρακισμένα οχήματα και 80 πολεμικά πλοία. Η τελευταία φάση των ασκήσεων, πάντως, διεξήχθη στη στρατιωτική περιοχή της Αγίας Πετρούπολης – μη… δίνουμε και δικαιώματα!

Στην τελική φάση συμμετείχε η 138η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, της 6ης Στρατιάς, και το 104ο Αερομεταφερόμενο Σύνταγμα της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, η έκτακτη άσκηση εκλήφθηκε από τους Ουκρανούς και τη Δύση ως απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, πάντα, ασκήσεις του τύπου είναι συνήθεις και παρόμοια άσκηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.
defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: