Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Η διαπλοκή στηρίζει Τσίπρα και Μώραλη

Ο Τσίπρας και ο Μώραλης, το δίδυμο που θα αλλάξει τον κόσμο. Που θα κάνει παράδεισο την Ελλάδα. Και είναι να αναρωτιέται κανείς: Τι δουλειά έχει ο Μπόμπολας με τον Μαρινάκη και τον άλλοτε… εχθρό Κόκκαλη; Τι δουλειά έχει ο Θέμος με τη… διαπλοκή του Πειραιά; Η Ελευθεροτυπία, η Μάνια Τεγοπούλου και ο Οικονομόπουλος;

Όποιος πάει σήμερα περίπτερο και δει τα πρωτοσέλιδα θα πάθει… πλάκα. Λες και έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, λες και ζούμε σ’ άλλο κόσμο και όσα γνωρίζαμε έχουν ανατραπεί. Αλλά και στα ιντερνετικά μέσα υπάρχει μια απίστευτη εικόνα.


Για παράδειγμα, οι περισσότερες αθλητικές εφημερίδες σήμερα έχουν γίνει… πολιτικές. Πρωτοσέλιδα με τίτλο του στιλ νίκησε ο ‘’Πειραιάς’’ τα οποία ουδεμία σχέση δεν έχουν με κάποια επιτυχία του Ολυμπιακού. Δεν πήρε ρεβάνς ο Θρύλος για το ντροπιαστικό 0-3 από τον βάζελο. Απλά ο Πειραιάς νίκησε γιατί έγινε χθες η προεκλογική ομιλία του Μώραλη, δηλαδή του Κόκκαλη και του Μαρινάκη. Τέτοια προβολή σε μη αθλητικό θέμα είχαμε να δούμε από την εποχή της 11ης Σεπτεμβρίου.



Από την άλλη, ακόμη και εφημερίδες που παραδοσιακά είναι αποκαλυπτικές παρουσιάζουν μια πρωτόγνωρη εικόνα. Για παράδειγμα το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη. Με κεντρικό τίτλο ‘’αύριο φεύγουν’’ και συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα φυσικά, η αποκαλυπτική και ανεξάρτητη εφημερίδα μας προετοιμάζει για την μεγάλη… ανατροπή. Από πού κι ως που η εφημερίδα των κομιστών και πρώην συνεταίρων το Μπόμπολα να στηρίζει τόσο απροκάλυπτα μια… αριστερή κυβέρνηση; Η επιστήμη της δημοσιογραφίας σηκώνει τα χέρια ψηλά.


Ακριβώς κάτω από τη συνέντευξη του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα υπάρχει συνέντευξη του άλλου
μεγάλου ηγέτη του Πειραιά, του Γιάννη Μώραλη ο οποίος μας περιγράφει το όραμά του. Αλλά αυτήν την περιμέναμε. Τι είναι το Πρώτο Θέμα και τι σχέση έχει με τον κ. Μαρινάκη το γνωρίζει ο κόσμος όλος.

Για να πάμε και στην επαναστατική εφημερίδα της Αριστεράς, την Ελευθεροτυπία. Είναι η εφημερίδα του Τεγόπουλου μην ξεχνιόμαστε. Πρώτο θέμα ότι οι Αμερικανοί «βλέπουν» μέρες του ’81 με λίγα λόγια φοβούνται την έλευση του μεγάλου ηγέτη Τσίπρα, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και από κάτω μεγάλη συνέντευξη του… Γιάννη Μώραλη να μας λέει ότι αυτός τους ισχυρούς τους έχει δίπλα του και φανερά. Δεν είναι δηλαδή διαπλεκόμενος όπως κάποιοι άλλοι επειδή αυτός φανερώνει τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη.

Στο δε Έθνος του Μπόμπολα και στην ηλεκτρονική έκδοσή του γίνεται λόγο για… ανοίκεια επίθεση του Μιχαλολιάκου στον αντίπαλό του, λες και ο κάθε υποψήφιος δεν έχει δικαίωμα να κάνει «σκληρό ροκ». Και ποιος μιλάει: Το Έθνος για επιθέσεις που έχει κάνει επάγγελμα την στοχοποίηση και εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.


Κάπως έτσι, λοιπόν, κι άλλες εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης κινούνται. Ο Τσίπρας και ο Μώραλης, το δίδυμο που θα αλλάξει τον κόσμο. Που θα κάνει παράδεισο την Ελλάδα. Και είναι να αναρωτιέται κανείς: Τι δουλειά έχει ο Μπόμπολας με τον Μαρινάκη και τον άλλοτε… εχθρό Κόκκαλη; Τι δουλειά έχει ο Θέμος με τη… διαπλοκή του Πειραιά; Η Ελευθεροτυπία, η Μάνια Τεγοπούλου και ο Οικονομόπουλος;

Θα μας τρελάνουν όλοι ή κάτι τρομερό συμβαίνει; Έρχεται ο Τσίπρας, έρχεται η ανατροπή; Να φύγουμε από τη χώρα;

Έρχεται ο Μώραλης να αλλάξει τον Πειραιά; Μήπως να αλλάξουμε κι εμείς ομάδα;

Μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει καμιά διαπλοκή. Δεν υπάρχει κανένα «στοίχημα» που ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Δεν υπάρχουν συμμαχίες ή λυκοφιλίες των παραδοσιακών media με τα νέα ήθη στον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις. Όνειρο ζούμε, μη μας ξυπνάτε.



http://www.antinews.gr/POLITIKE/i-diaploki-stirizei-tsipra-kai-morali_1/













Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: