Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Περί συνομωσιολογίας...

Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια συμπαγής μάζα ανθρώπων που έλκονται από τη συνομωσιολογία, που η ημιμάθεια επιχειρείται να καλυφθεί από αμφιβόλου ποιότητας βιβλία και εκπομπές.

Πριν από λίγο καιρό δημοσιοποιήθηκε μια έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε δείγμα 1.045 Ελλήνων, το 75% αυτών, δηλαδή σχεδόν 800 άτομα, πιστεύουν ακόμη ότι η οικονομική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από τους ξένους. Ακόμη 7 στους 10 πιστεύουν ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο αλλά το κρύβουν ενώ υπάρχουν 6 στους 10 που πιστεύουν ότι το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το έκαναν… οι Αμερικανοί. To 27% πιστεύει ότι το Απόλλων 11 δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι αλλά οι σκηνές γυρίστηκαν σε κάποιο στούντιο. Τέλος, είναι ένα ποσοστό της τάξης του 61% που πιστεύει ότι ο Σημίτης είναι Εβραίος, επομένως είναι και κακός.

Αυτά είναι ορισμένα από τα πιστεύω μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου γιατί υπάρχουν κι άλλα. Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι έχει βρεθεί ένα φάρμακο που δια του… ψεκασμού κάνει τους Έλληνες φλούφληδες και δεν αντιδρούν στα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Υπάρχουν κι εκείνοι που αγοράζουν μετά μανίας τα βιβλία για τους Ελοχίμ και τους Νεφελίμ ή διαβάζουν για την υπέρτατη φυλή των Ελ. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για τα ξένα κέντρα που έχουν βάλει στο στόχαστρο το «καλύτερο οικόπεδο» του κόσμου ή ακόμη και για εκείνους που ακόμη πιστεύουν ότι εκτός από τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου να βρεθεί και η γοργόνα αδερφή του;

Για να μην πούμε και για εκείνους που περιμένουν να ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και να
ξαναπάρουμε την Πόλη. Δεν είναι καθόλου αστεία όλα αυτά. Μάλιστα, εκτός από το ότι διασπείρονται σε μια ομάδα του πληθυσμού, έχουν γίνει και μέρος πολιτικής ιδεολογίας διάφορων χώρων, από τα αριστερά μέχρι τα άκρα δεξιά. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα θα πιστέψει ότι πράγματι μια «αόρατος χειρ» κινεί τα νήματα για λογαριασμό του παγκόσμιου καπιταλισμού και μόνο η επανάσταση του προλεταριάτου θα σώσει τον κόσμο.

Άσε δε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και λοιπούς ακροδεξιούς που… έχουν κάψει φλάντζες εξαιτίας των… αεροψεκασμών.

Είναι η λογική του «νερού του Καματερού» που θα έσωζε απ’ όλες τις ασθένειες κυρίως από τον καρκίνο. Αλλά σ’ εκείνη την περίπτωση το θυμικό οδηγείται από την ελπίδα. Ο κόσμος πιστεύει γιατί θέλει να σωθεί, και οδηγείται ακόμη και σε ακραίες θεωρίες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όμως, των θεωριών συνομωσίας, η Ελλάδα τείνει να μοιάσει με τους Αμερικανούς, κυρίως εκείνους τους χοντρούληδες υπερσυντηρητικούς Αμερικανούς του «τσάι πάρτι» που κάθονται επί ώρες στην τηλεόραση και το ίντερνετ και τρώνε αμάσητο ότι τους σερβίρουν. Στη συνέχεια μαζεύονται στις Εκκλησίες τους, υμνούν τον Θεό τους ή καλύτερα πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις όπου διάφοροι σωτήρες τους υπόσχονται μετά θάνατον σωτηρία και τους γεμίζουν το μυαλό με τις θεωρίες τους.

Έχει δημιουργηθεί δηλαδή και στην Ελλάδα μια συμπαγής μάζα ανθρώπων που έλκονται από τη συνομωσιολογία, που η ημιμάθεια επιχειρείται να καλυφθεί από αμφιβόλου ποιότητας βιβλία και εκπομπές. Που εν πάση περιπτώσει, έχουν γίνει προφήτες οι διάφοροι επιτήδειοι που δείχνουν ότι κάτι ξέρουν, κρύβουν λόγια, μιλάνε γρίφους ή που με στόμφο αναλύουν τα γεωπολιτικά δεδομένα για τα οποία πάντα φταίνε οι άλλοι. Οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι, οι Αρειανοί, οι Ελοχίμ, οι ψεκασμοί κ.λπ. Είναι κι αυτό το φαινόμενο δείγμα της κατάπτωσης της Παιδείας που μαθαίνουν τα παιδιά μας. Που τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια έχουν αντικατασταθεί από διάφορους «συγγραφείς», δημοσιογράφους ή δημοσιολόγους οι οποίοι λένε την κάθε παπαριά τους με δόση αλήθειας για να πιστέψει ο κόσμος. Και πολύς κόσμος «τσιμπάει». Διαβάζει βιβλία με πηγές από κάποιους «μεγάλους» ξένους συγγραφείς ή από… αδιαμφισβήτητες πηγές που κανείς δεν τις γνωρίζει και έτσι πιστεύει. Χάθηκε από την Ελλάδα η παιδεία που στηρίζεται στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Στον πολιτισμό που κατέκτησε τον κόσμο με το ανοικτό μυαλό του, την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ανάλυση των δεδομένων, τον ορθολογισμό. Χάθηκε ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και αντικαταστάθηκαν από τους ψευτοπροφήτες της συμφοράς. Αυτός είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα και κανείς δεν πρέπει να τον παραβλέψει. Ειδικά τώρα που η αρχαιολογική σκαπάνη ετοιμάζεται να φέρει στο φως συγκλονιστικές ανακαλύψεις. Και ήδη κάποιοι έχουν στηθεί και περιμένουν τον Μεγάλο Στρατηλάτη να βγει καβάλα στον Βουκεφάλα και να σαρώσει τους Τούρκους, την Μέρκελ και τους άλλους δανειστές.

Η αρχαία ελληνική ιστορία είναι αδιαμφισβήτητη, ο πολιτισμός είναι κληρονομιά δική μας και φάρος για όλο τον κόσμο. Ας μην τον εξευτελίζουμε με θεωρίες συνωμοσίας που περισσότερο μοιάζουν με παραμύθια για τα μικρά παιδιά. Κι ας κοιτάξουμε όλοι στον καθρέφτη για να δούμε κάποιους από τους υπαίτιους της ηθικής, πολιτικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής κατάπτωσης που οδήγησε εν τέλει στην οικονομική κατάρρευση.

http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mε εντεχνο τροπο το αρθρο προσπαθει να περασει την οποια γραμμη του....Οταν μιλουν ομως τα στοιχεια ανα τον κοσμο,πολλες φορες η λεγομενη συνομωσιολογια ειναι φτωχη για να περιγραψη τα γεγονοτα που εχουν λαβει χωρα σ αυτον τον πλανητη....