Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIL ΣΤΟ Β. ΙΡΑΚ

 ΜΕ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

 Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Β.Ιράκ διότι κινδύνευε αμερικανικό προσωπικό που βρίσκεται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις του Erbil στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

 Ο  ναύαρχος John Kirby , εκπρόσωπος του Πενταγώνου προσδιόρισε ότι στις 13.45 (ώρα Ελλάδας), 2 αμερικανικά F/Α18 έριξαν βόμβες 250 κ. με τη βοήθεια laser σε μια κινητή μονάδα πυροβολικού σταθμευμένη κοντά στο Erbil. Αυτή η μονάδα έθετε σε κίνδυνο τους αμερικανούς στρατιωτικούς.
“Η απόφαση πάρθηκε από το κέντρο αποφάσεων με την άδεια του αρχηγού  Barack Obama”
ggjbgbkhk
Ο Barack Obama είχε  προειδοποιήσει από την Πέμπτη ότι θα τους στόχευε εάν επιχειρούσαν να προχωρήσουν στο   Erbil:
Θα εποπτεύουμε και θα πάρουμε μέτρα αν απειλήσουν τις εγκαταστάσεις μας σε οποιοδήποτε μέρος του Ιράκ, είτε το προξενείο μας στο Erbil είτε την πρεσβεία μας στην Βαγδάτη
O John Kirby επανέλαβε στη δήλωσή του( Usa today):
Η απόφαση πάρθηκε με την άδεια του αρχηγού  Barack Obama. Ο Πρόεδρός μας ήταν σαφής ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα δράσουν εναντιον της ISIS αν απειληθεί το προσωπικό μας και οι εγκαταστάσεις μας”
Ο ίδιος δημοσίευσε στο Twitter του:
JVJVKJVK
Αμερικανικά μαχητικά βομβαρδίζουν το πυροβολικό του Ισλαμικού Κράτους. Το πυροβολικό χρησιμοποιείται εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που προστατεύουν το Erbil, κοντά στο προσωπικό των ΗΠΑ.
Το Λονδίνο κάλεσε τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν τις 3 κουρδικές επαρχίες,     μια εκ των οποίων είναι το  Erbil.
πηγές :bfmtv/usatoday





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: