Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα παραμένει κράτος χάρη στο Σαμαρά.


Πιστεύω ότι κανένας στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την διαλυτική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα το 2010-2012 με τη μαεστρία που το αντιμετώπισε ο Σαμαράς.
Τέθηκε το δίλημμα στην ουσία, εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει ως κράτος. Η έξοδος από το ευρώ που προετοίμαζαν, προετοιμαζόταν με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για την Ελλάδα. Προετοιμαζόταν ως "τιμωρία".
Από αυτό μας γλίτωσε ο Σαμαράς διότι το δούλεψε, δεν έτυχε. Κανένας άλλος δεν θα το δούλευε.
Οπότε αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει μόνος του ο Τσίπρας, με ενδιαφέρει να συνεχίσει να κυβερνάει ο Σαμαράς. Παρά τα όποια λάθη, ακόμη και εγκληματικά όπως ο ΕΝΦΙΑ. Η Ελλάδα παραμένει κράτος χάρη στο Σαμαρά.
Άρα, το πρόβλημα δεν είναι να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια ΝΔ χωρίς το Σαμαρά, με αρχηγό ή τον Στυλιανίδη ή τον Βορίδη ή τον Κ. Μητσοτάκη θα είναι μια ΝΔ άχρηστη. Μια ΝΔ που δεν θα έχει όραμα την έξοδο από την κρίση, που το έχει ο Σαμαράς.
Να μείνει λοιπόν η ενισχυμένη αναλογική και αν είναι ας βγει και ο Τσίπρας ακόμη και αυτοδύναμος, διότι αυτό θα τον βοηθήσει να καταρρεύσει μια ώρα αρχύτερα και να γλιτώσουμε από αυτό που εκπροσωπεί μια για πάντα. Αν αποφασίσει ο λαός έτσι, ας μην εμποδίσουμε τις εξελίξεις και ας είμαστε έτοιμοι, μόνον, να αντιδράσουμε.
Ίσως να είναι και καλυτερα, μήπως και θεραπευθούμε συλλογικά από το μικρόβιο του λαϊκισμού με μια τέτοια άθλια επιλογή όπως ο Τσίπρας.
Διογένης


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: