Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Θα τα καταφέρουμε είναι σίγουρο! ...Θα βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας για άλλη μια φορά...

Ολοταχώς για το 7% το ελληνικό 10ετές λόγω πολιτικής αβεβαιότητας και επέλασης λαϊκισμού...

Με αλματώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που μετά από μια περίοδο νηνεμίας βρέθηκαν ξανά στο «μάτι του κυκλώνα» το τελευταίο διάστημα. Πολιτική αβεβαιότητα αλλά και τα σενάρια για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο προκαλούν ανησυχίες στους επενδυτές για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.
Ειδικότερα σήμερα, η απόδοση του ελληνικού κρατικού τίτλου δεκαετούς διάρκειας ενισχύεται σήμερα στο 6,8% έναντι 6,53% χθες διευρύνοντας συνεχώς το χάσμα με την απόδοση του αντίστοιχου ομολόγου βάσης Γερμανίας (bund), με το spread να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 582 μονάδες βάσης.
Την προηγούμενη Τρίτη η απόδοση του 10ετούς «έσπασε» για πρώτη φορά από τις 15 Αυγούστου το φράγμα του 6%, ενώ μόλις μια εβδομάδα μετά οδεύει προς τη διάσπαση νέου ψυχολογικού ορίου, αυτή του 7%.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, σταθεροποιητικά στο
0,98% κινείται η απόδοση του γερμανικού bund, ενώ στην περιφέρεια οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ισπανίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας διαμορφώνονται αντίστοιχα στο 2,21%, 1,69%, 3,17% και 2,38%.

capital.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: