Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Οι παροχές και οι αριθμοί Τσίπρα δεν… βγαίνουν»

του  Βαγγέλη Στολάκη
«Οι αριθμοί δεν βγαίνουν»! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι  φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης μετά την ομιλία του αλλά και τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της  79ης ΔΕΘ. Μετά το  υπουργείο Οικονομικών που με επίσημη ανακοίνωσή του… κοστολόγησε το  κυβερνητικό πρόγραμμα του  Αλέξη Τσίπρα, όπως σημειώνουν άνθρωποι των… οικονομικών «πολλά ερωτήματά μας έμειναν αναπάντητα».
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο φοροτεχνικός Γιώργος Καρράς «το πρόγραμμα  παροχολογίας του κ. Τσίπρα είναι γενικό και αόριστο. Για παράδειγμα είπε ότι θα καταργήσει τον  ΕΝΦΙΑ και θα καθιερώσει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας».
«Θα φορολογήσει επίσης την πολυτελή περιουσία. Τα 40 τ.μ. στη Σοφούλη εί-ναι πολυτέλεια ή όχι; Ένα ακίνητο 600 τ.μ. στο Κεφαλάρι που συντηρείται δύσκολα είναι πολυτέλεια;» αναρωτιέται ο ίδιος.
Ο Θεσσαλονικιός φοροτεχνικός σχολιάζει επίσης τις υποσχέσεις για τη δημιουργία 300.000  νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
«Αυτές οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε ορίζοντα τετραετίας; Πόσες θα είναι οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και πόσες στο δημόσιο.
Δεν θέλω να χρωματιστώ αλλά ως χώρα έχουμε κάνει κάποια βήματα. Μια σχετική ημιπρόοδο και βλέπουμε θετικά αποτέλεσμα. Ποια είναι τα κίνητρα που θα δώσει ο κ. Τσίπρας στους ιδιώτες για να δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας; Δεν δόθηκε κανένα κίνητρο» συμπληρώνει.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Karfitsa.gr.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: