Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η μόνη σταθερά της χώρας είναι η ΝΔ

Τα όσα έγιναν στο ΠΑΣΟΚ προχθές και τα όσα θα γίνουν στη σημερινή εκδήλωση, όπου αναμένεται να απαντήσει στις προκλήσεις ο Βενιζέλος, είναι ένα καλό μάθημα για όλο το πολιτικό σύστημα. Και κυρίως για το άλλο μεγάλο κόμμα της μεταπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η μοναδική σταθερά της χώρας.

Και είναι οξύμωρο να το λέμε αυτό όταν μέσα σε δύο χρόνια έχουν φύγει αρκετά κομμάτια της ΝΔ κι έχουν γίνει... κόμματα, υποκόμματα και παράγκες με ψεκασμένους, τρελαμένους και... Νικολόπουλους.

Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Σαμαράς έσωσε τη ΝΔ από το να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και να μαζεύονται και να παίζουν ξύλο. Και από τέτοια στο παρελθόν η δεξιά παράταξη έχει κακά προηγούμενα. Αν το 2009 ο κόσμος της ΝΔ είχε «στραβωθεί» και ψήφιζε Ντόρα, τώρα θα έπεφτε πολύ... γέλιο και πολύ κλάμα.

Η μόνη πολιτική σταθερά είναι λοιπόν η ΝΔ και ήδη διεκδικεί το ρεκόρ της παραμονής στην εξουσία ενός κόμματος χώρας που επλήγη από την κρίση. Στα υπόλοιπα κράτη αλλάζουν πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισα, η λέξη κρίση είναι καθημερινή και οι εκλογές πιο συχνές από ποτέ. Με το ζόρι κρατιούνται οι κυβερνήσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία ενώ και ο Ρέντσι θα ξεθωριάσει μόλις τον συνηθίσουν οι Ιταλοί και θα ζητάνε πίσω τον Σίλβιο.

Στην Ελλάδα, μια χώρα που χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, με 1,5 εκατ. άνεργους, με απίστευτα σκληρά μέτρα, η κυβέρνηση αντέχει πάνω από δύο χρόνια και το βασικό κυβερνών κόμμα δηλώνει παρών ως η μοναδική σοβαρή πολιτική δύναμη.

Για σκεφτείτε τι έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου του 44%, διέλυσε τη χώρα και το κόμμα του, του το «έφαγε» ο Βενιζέλος και τώρα ο πορφυρογέννητος μιλάει για
νέα αρχή για επανασύσταση του κινήματος. Και από κάτω οι χαχόλοι να τον χειροκροτούν ενώ οι οπαδοί του Βενιζέλου να κάνουν αναρτήσεις και να ζητούν ψυχιάτρους. Οι πράσινοι «τζιχαντιστές» που εμφανίστηκαν στο Ζάππειο θα είναι παρόντες και το επόμενο διάστημα διεκδικώντας ρόλο στην κεντροαεριστερά.

Αυτά βλέπει ο κόσμος και στηρίζει ακόμη τη ΝΔ. Έχει κάνει πέρα τις διαχωριστικές γραμμές, τα ψευτοδιλήμματα περί δεξιού και αριστερού και στηρίζει όσους πιστεύει ότι θα τον σώσουν και θα του δώσουν ελπίδα.

Η ΝΔ έχει κάνει πολλά λάθη, άλλωστε λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί. Έχει πληγώσει πολλές φορές τους ψηφοφόρους της με μια σειρά από γκάφες με τελευταίες τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τη μη υλοποίηση των αποφάσεων δικαστηρίων για τους ένστολους. Αυτά πιθανότατα να τα πληρώσει. Όμως, η ουσία είναι αλλού, κοιτάζοντας το πολιτικό σύστημα συνολικά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο ή ότι έχει μείνει διαλύεται.

Ο κυρ Φώτης επιχειρεί να διασωθεί μέσω του Προεδρικού Μεγάρου αδιαφορώντας για τις ελπίδες που είχε γεννήσει για μια ευρωπαϊκή, ρεαλιστική αριστερά. Ο Θεοδωράκης και το Ποτάμι του ξεφουσκώνουν λόγω έλλειψης ιδεών και λόγου. Το ΚΚΕ ζει ακόμη την... μετασταλινική και μεταζαχαριαδική περίοδο. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία τι να πούμε; Αφού ο κόσμος δεν τον εμπιστεύτηκε όταν περνούσε δύσκολα θα το κάνει τώρα;

Και πάμε στα δεξιά της ΝΔ. Οι Ανεξάρτητοι φυλλορροούν, έμειναν 12 και ο Νικολόπουλος που είναι φευγάτος. Στους 12 μην ξεχνάμε ότι είναι η μέγιστη Ραχήλ Μακρή και κάποιοι άλλοι που δε βλέπουν την ώρα να ξανανοίξει η πόρτα.

Υπάρχουν και διάφοροι ανεξάρτητοι που θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουν στο... μαντρί και θα το κάνουν σύντομα γιατί δεν βλέπουν άλλη διέξοδο. Οι... δεξιές αποστασίες ορισμένων δεν πέτυχαν και τώρα η συγκέντρωση δυνάμεων είναι αναπόφευκτη, αλλά μόνο εκείνων που δεν εξευτελίστηκαν και δεν εξευτέλισαν την παράταξη που τους ανέδειξε.

Η ΝΔ πρέπει να πάρει το μάθημά της από το πάθημα του ΠΑΣΟΚ. Να επιχειρήσει μια γενικευμένη εκκαθάριση των «παράσιτων» που σίγουρα έχει. Να επιχειρήσει μια διεύρυνση σε όλες τις δυνάμεις της προόδου και της προοπτικής. Έξω από λαϊκισμούς και πασοκικές – συριζαίϊκες πρακτικές που τάζουν τα πάντα και ποντάρουν στην εθνική καταστροφή. Να χτίσει μια νέα Ελλάδα που δεν θα είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ουσία.

Και που θα βγάλει από πάνω της τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο κάποιοι σύμβουλοι, ψευτοσύμβουλοι και ψευτοθόδωροι πολιτεύονται.

Έτσι η ΝΔ δεν θα καταντήσει... ΠΑΣΟΚ.


antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: