Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κέντρο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της CIA στη Γλυφάδα!

Ένα γραφείο-«βάση» παράνομων επικοινωνιών και παρακολουθήσεων αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στην Αθήνα φαίνεται να εντοπίστηκε το τελευταίο πενθήμερο στη Γλυφάδα ύστερα από έρευνες των δικαστικών αρχών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», το γραφείο αυτό ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Τότε ωστόσο δεν είχε υπάρξει περαιτέρω συνέχεια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.
Υποκλοπές και πληροφορίες
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα 104 πολιτικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ήδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».
Ο πράκτορας αυτός είχε συμμετάσχει σε διάφορες επιχειρήσεις της CIA στην Αθήνα και μάλιστα είχε συνεργασθεί και με κλιμάκια της ΕΥΠ σε έρευνες για την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία, για το οπλοστάσιο που είχε εντοπισθεί στην πρεσβεία του Ιράκ στην ελληνική πρωτεύουσα και για άλλες. Ενώ όμως είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις του ιδίου ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας -πλέον διαμένει μονίμως στις ΗΠΑ – για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ 2009) ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=632497

defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: