Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παραδοχή ΗΠΑ: Το IS δίνει πετρέλαιο μέσω Τουρκίας-Λιβάνου!

Επιτέλους, οι Αμερικανοί είδαν το φως! Αποδέχτηκαν, επίσημα, αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) επιβιώνει οικονομικά πουλώντας ιρακινό πετρέλαιο μέσω Τουρκίας και Λιβάνου. Ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι παραδέχτηκε το γεγονός ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Έντουαρντ Μάρκεϊ ρώτησε τον Κέρι αν πιστεύει πράγματι ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην σχηματιζόμενη συμμαχία κατά του ΙΚ λόγω των 46 Τούρκων ομήρων. Ο Γερουσιαστής είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο προορισμό του ιρακινού πετρελαίου, το αποτελεί τον οικονομικό τροφοδότη των τρομοκρατών του ΙΚ. Ο Γερουσιαστής είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία επί του προκειμένου.
«Η Τουρκία αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις και εντός των ημερών θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της», απάντησε ο Κέρι, ζητώντας παράλληλα από τον Γερουσιαστή να συνεχίσουν την συζήτησή τους… ιδιαιτέρως, προκειμένου να τον ενημερώσει για το θέμα. Πρόσθεσε πάντως, ότι η Τουρκία θα λάβει τις αποφάσεις της και οι ΗΠΑ θα τις αξιολογήσουν.

Πιεζόμενος όμως από τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή Ντικ Ντάρμπιν, ο Κέρι υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι το ιρακινό πετρέλαιο διοχετεύεται από το ΙΚ μέσω Τουρκίας και Λιβάνου. Οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal έχουν εδώ και αρκετές ημέρες ερευνήσει το θέμα της διοχέτευσης του ιρακινού πετρελαίου μέσω Τουρκίας, προς όφελος του ΙΚ, αντιμετωπίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος διέψευδε το γεγονός.
Η επίσημη παραδοχή από τον Κέρι όμως στενεύει ιδιαίτερα τα περιθώρια ελιγμών του νέου «σουλτάνου», την αντίδραση του οποίου αναμένουμε, αν και τελευταία έχει αρχίσει να μαζεύεται. Ίσως έχει αρχίσει να διαισθάνεται ότι τα σύννεφα πυκνώνουν
defence-point.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: