Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s

Να που υπάρχουν και καλές ειδήσεις και μια από αυτές θα βγει σύμφωνα με πληροφορίες στις 6 και μισή το απόγευμα. Ο λόγος για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s . Είναι ο ίδιος οίκος που μαζί με τους άλλους μας οδήγησαν στα τάρταρα αλλά εν πάση περιπτώσει.
Η έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί θα ανεβάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα δηλαδή σε «B» από «Β-» που την αξιολογεί σήμερα, εξέλιξη που θα επιβεβαιώσει τη θετική αλλαγή κλίματος έναντι της Αθήνας. Αναμένεται επίσης βελτίωση του outlook από «σταθερό» σε «θετικό».
Αναλυτές των Bank of America Merrill Lynch και Commerzbank δήλωσαν πρόσφατα στο πρακτορείο Bloomberg πως η S&P θα αναφέρει στην έκθεσή της ότι το προφίλ χρέους της ελληνικής κυβέρνησης έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα επιδοκιμάζει τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται από τις πολλές ανισότητες του
παρελθόντος. Άλλοι αναλυτές προέβλεψαν ότι επίκεινται και άλλες αναβαθμίσεις, καθώς κάτι αντίστοιχο πρόκειται να κάνουν η Fitch στις 21 Νοεμβρίου και η Moody’s στις 28 του ίδιου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι αρχές Αυγούστου η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα στην κλίμακα «Caa1», ενώ η Fitch τον Μάιο του 2014 ανέβασε την Ελλάδα στην κλίμακα «B», που είναι και η υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας μεταξύ των τριών κυριότερων διεθνών οίκων αξιολόγησης.
Είναι πλέον εμφανές ότι το κλίμα αλλάζει στο εξωτερικό για την Ελλάδα έχει αλλάξει και ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την προ τριετίας κατάσταση. Η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει στους και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αναβαθμίσεις.
Αλλά όλο αυτό το κλίμα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις τσέπες των Ελλήνων κι όχι να είναι ένας ακόμη αριθμός που ευημερεί όταν οι πολίτες πένονται.
Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαστε γκρινιάρηδες, όμως, να κάνουμε κι ένα ερώτημα: Ποιος παράγοντας του κρατικού μηχανισμού παίρνει δημοσιογράφους και τους λέει ότι με εντολή πρωθυπουργού ενημερώνει ότι θα γίνει αναβάθμιση;
Εχει κρατήσει πολύ αυτό το αστείο με τις εντολές Σαμαρά για όλα τα θέματα.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: