Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τουρκικό θράσος: Ευθείς απειλές από τον Νταβούτογλου κατά Ελληνοκυπρίων

Το τουρκικό θράσος έχει ξεφύγει από κάθε όριο, από ότι φαίνεται. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Το πλοίο Barbaros θα συνεχίσει τις σεισμικές του έρευνες ανοιχτά της Κύπρου, παρά τις απειλές των Ελληνοκυπρίων ότι θα μπλοκάρουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Κανείς να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κρίση», είπε ο Νταβούτογλου.
«Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνες εκεί, βάση των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει με την Τουρκική Δημοκρατία της βόρειας Κύπρου και σε κάθε περίπτωση θα ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα», τόνισε ο Νταβούτογλου.

Στις 21 Οκτωβρίου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συνοδευόμενο από δύο ακόμα σκάφη, εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ και αφού, προκλητικά, περιέπλευσε τις κυπριακές ακτές, ξεκίνησε έρευνες.
«Αν συμφωνήσουμε σε μια λύση του Κυπριακού, θα καθίσουμε το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη γείτονα και φίλη Ελλάδα, τη Βρετανία και διεθνή κοινότητα, ως εγγυητές και θα επιλύσουμε το ζήτημα και τα κοιτάσματα θα αξιοποιηθούν από το ενωμένο κυπριακό κράτος.
»Αν όμως η ελληνική πλευρά πει ότι τα κοιτάσματα της ανήκουν τότε θα αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις μαζί με τους Τουρκοκύπριους. Δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε το αδιέξοδο, ούτε να επιτρέψουμε τις σε μάκρος διαπραγματεύσεις, ούτε να εκβιάσουν την Τουρκία, στιγματίζοντάς την ως υπεύθυνη για όλα. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε», κατέληξε ο εκβιαστής πρωθυπουργός της Τουρκίας».
defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: