Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Περί πολιτικής σταθερότητος

Μία εβδομάδα μετά την γνωστή μου δήλωση, η Χώρα μας έχει εμπλακεί σε μία ακατάσχετη εκλογολογία, είναι όμως η εκλογολογία και γενικά αυτή η συζήτηση, αυτό το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα για να ξεφύγουμε οριστικά από τον εφιάλτη στον οποίο βρισκόμαστε; Απερίφραστα Όχι!

Πέραν των διαφωνιών που μπορεί να έχουμε αλλά και αναγνωρίζοντας πολλά λάθη και καθυστερήσεις στο μεταρρυθμιστικό μας έργο, υπάρχει κάποιος που διαφωνεί στα αλήθεια ότι η Χώρα είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνην που βρισκόταν τον Ιούνιο του 2012; Όσοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι έγινε, ας διαβάσουν το βιβλίο του τότε Προέδρου της ΕΕ κ. Βαν Ρόμπαϊ για την αγωνία που είχε την βραδιά των εκλογών του Ιουνίου του 2012 για το αποτέλεσμα και την απόφασή τους, εάν ο ελληνικός λαός ψήφιζε διαφορετικά να μας διώξουν από την Ευρωζώνη.

Όλοι οι «πρόδρομοι δείκτες» της οικονομίας μας δείχνουν ότι η πραγματική οικονομία αρχίζει να γυρίζει, το λιανικό εμπόριο αυξάνεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η κατανάλωση καυσίμων επίσης, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν άνοδο, οι καταθέσεις μόνον τον Αύγουστο, κυρίως λόγω τουρισμού αυξήθηκαν κατά 1 δισ. κλπ Είναι αυτά αρκετά; Όχι αλλά είναι σαν μετά από πολύ κόπο να κατορθώσαμε να φυτέψουμε έναν σπόρο και μόλις το πρώτο φυλλαράκι άρχισε να βγαίνει από το χώμα να είμαστε έτοιμοι όλοι να πέσουμε πάνω και να το πατήσουμε… δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Δυστυχώς η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει με κάθε κόστος να αρπάξει την εξουσία τώρα, έχει προφανώς προκαλέσει μία μεγάλη νευρικότητα σε ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα με ορατά τα σημάδια της φθοράς σε όλα τα επίπεδα. Οι δημόσιες διαφωνίες Υπουργών και μάλιστα για ένα
κορυφαίο θέμα όπως η αξιολόγηση των ΔΥ, οι ξαφνικές δηλώσεις αμφισβητήσεως του Πρωθυπουργού λες και υφίσταται καν τέτοιο θέμα και η εν γένει εικόνα κοπώσεως της κυβερνήσεως ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δίνουν την ευκαιρία στον Σύριζα να παρουσιάζει μία ψεύτικη εικόνα επελαύνοντος και στέλνει στο εξωτερικό μηνύματα ανησυχίας για ξαφνική πολιτική κρίση που δυσκολεύει την προσπάθειά μας.

Είμαι από αυτούς που πάντοτε πίστευα ότι δεν πρέπει να ρίχνεις τα βάρη και τις ευθύνες στους άλλους αλλά ο καθένας μας πρέπει να κοιτάζει την δική του την δουλειά. Άρα η ευθύνη για το αν η Χώρα θα πάει σε εκλογές και αν θα βρεθούμε εν μέσω κρίσεως είναι κυρίως σε μας και εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ανασυνταχθούμε.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Πρώτον να ανακτήσουμε την ψυχραιμία μας, δεν είναι ο Σύριζα ο ανίκητος αντίπαλος που κάποιοι νομίζουν. Είναι γεμάτος εσωτερικές αντιφάσεις που αν αναδειχθούν μπορούν να του στερήσουν μεγάλα ποσοστά, πχ οι δηλώσεις Σταθάκη κινούνται διαρκώς όχι μόνον στον αντίποδα του αριστερού ρεύματος αλλά και εκτός των αποφάσεων του Συνεδρίου τους.

Δεύτερον πρέπει να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων προχωρώντας άμεσα σε φοροελαφρύνσεις που θα στείλουν ένα χειροπιαστό μήνυμα ότι και από τα λάθη μας μαθαίνουμε και ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα.

Τρίτον οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πρέπει να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται έτσι ώστε να δώσουμε μία εικόνα αποφασιστικότητας και σταθερότητας και μόλις ολοκληρωθούν με επιτυχία τα stress tests των τραπεζών να θέσουμε και την ΕΕ προ των ευθυνών της ως προς την τελική διευθέτηση του χρέους. Σε αυτή την συζήτηση και ο Σύριζα θα υποχρεωθεί να εμπλακεί και να ανοίξει τα χαρτιά του αλλά και η ΕΕ οφείλει να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα όριά της ώστε να μην μπορεί ο καθένας να υπόσχεται ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και να μην τον αφήσουμε έρμαιο των λαικιστών.

Τέλος αφού γίνουν όλα αυτά μία οργανωμένη έξοδος στις αγορές θα μας επιτρέψει να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο υπό την έννοια της σκληρής επιτροπείας και του εξευτελισμού της εθνικής υπερηφάνειας που αυτή προκαλεί.

Εάν στην πορεία κάποιοι υπουργοί ή άλλα κυβερνητικά στελέχη δείξουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό και την πολιτική, θα πρέπει αν αντικαθίστανται αμέσως καθώς η παραμονή τους περισσότερη ζημία παρά όφελος έχει.

Κοντολογίς εάν εμείς ενωμένοι υπό τον Πρωθυπουργό, του οποίου την σκληρή δουλειά και την καθοριστική συμβολή στην επιτυχία άπαντες, εχθροί και φίλοι αναγνωρίζουν, σοβαρευτούμε και η εικόνα της κυβερνητικής σταθερότητος θα αποκατασταθεί και η εκλογή ΠτΔ θα γίνει πολύ πιο εύκολη καθώς τότε η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει όχι απλώς για τον ΠτΔ αλλά για το εάν θα διακινδυνεύσει να ανακόψει όλη αυτή την πορεία καθώς και την όποια συμφωνία με την ΕΕ και αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο να το κάνουν πολλοί από όσους σήμερα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν όχι.

Όλα είναι στο χέρι μας! Εάν δεν τα πράξουμε δυστυχώς θα βάλουμε το τόπο μας σε μία μεγάλη περιπέτεια και είναι κρίμα!

Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Βουλευτής Β’ Αθηνών/Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ

g-adonis@otenet.gr


Πηγή:www.capital.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: