Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Α. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταφέρει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας στο ξενοδοχείο στο οποίο παραμένει λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε και επίσημα απο τον πρωθυπουργό να τον εκπροσωπήσει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής αλλά και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

"Πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται απο την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστως αποδέχθηκε και ανέλαβε την εκπροσώπηση της κυπριακής δημοκρατίας" προσέθεσε η κα Βούλτεψη.
Παρ' όλο που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία και από το πρωί βρίσκεται σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα γιατρό στις Βρυξέλλες για τις επόμενες 48 ώρες καθώς το περιστατικό έχει προκληθεί από υπέρταση.
Καθώς ο κ. Αναστασιάδης δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ.  Joseph Daul, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε σε λεπτομέρεια προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο Νίκος Αναστασιάδης βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: