Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο ντόμπρος Λαφαζάνης αποκαλύπτει τον "σικέ" ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Κράλογλου

Σταράτες κουβέντες προς τους αφελείς του γνωστού «…έλα μωρέ τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια αριστερή παρένθεση τύπου ΠΑΣΟΚ μέχρι να αρχίσουν οι κωλοτούμπες…». Ο Λαφαζάνης μίλησε ξεκάθαρα και ζήτησε, με ντομπροσύνη, αυτοδυναμία. Για να ξεχαστούν ανακυκλώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Για να μην πληρώσουμε όσα δανεικά ζητάνε οι δανειστές. Για να παλέψουμε την διάλυση της Ευρωζώνης. Για την δραχμή, αν δανειστές μας κοντράρουν.

Πόσο πιο λιανά να τα κάνει;

Τι άλλο να μας πει για να καταλάβουμε το πως θα είναι το καθεστώς όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, δικαιωμένος από τους ιθαγενείς που δεν βλέπουν άλλη λύση εκτός από αριστερή κυβέρνηση ή (στην ανάγκη), τους νεοναζί που επίσης θέλουν να βγούμε από την ευρωζώνη και να γυρίσουμε στην δραχμή. Τους συμφέρει άλλωστε τους νεοναζί. Γιατί με την δραχμή θα διώξουν χωρίς κόπο και τους μετανάστες. Κάθεται στην Ελλάδα Αλβανός και Πακιστανός με δραχμές; Μετανάστης είναι, ηλίθιος δεν είναι…

Πόσο άλλο να ξεπεράσει ο Λαφαζάνης την θολοκουλτούρα του Τσίπρα και τα ακαταλαβίστικα των καθηγητάδων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Πως αλλιώς να αποκαλύψει την πραγματικότητα μιας αριστερής κυβέρνησης με αυτοδυναμία τώρα που φυσάει ο άνεμος και η ψαλίδα (λέει) φθάνει και 7,5%;

Σε προειδοποιεί ξεκάθαρα ο άνθρωπος:
«…η κυβέρνηση, έστω και με κομμένα τα φτερά της θα οργανώσει την αντεπίθεσή της θα επιχειρήσει να επανακτήσει συμμαχίες με τα μεσαία στρώματα, θα προσαρμόσει το σχέδιο εξαπάτησης του λαού, περί δήθεν τέλους των μνημονίων και της ταπεινωτικής εποπτείας της τρόικας».

Και σου αποκαλύπτει και το σχέδιο: «…Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα κηδεμονίας της χώρας, όπου θα συνεχιστεί η ίδια και χειρότερη πολιτική με την πρωτοβουλία πια της κυβέρνησης και μέσω μιας γραμμής πίστωσης και ενός ταμείου χρηματοδότησης θα ασκείται ο έλεγχος και η εποπτεία με πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από το υπόλοιπο της δανειοδότησης, ενώ παράλληλα το χρέος θα βαπτιστεί βιώσιμο, χωρίς διαγραφή. Το σχέδιο πρέπει να αποκαλυφθεί και να καταγγελθεί ανοικτά στον ελληνικό λαό…»

Κατά την γνώμη μου αυτά φαίνεται ότι δεν τα έχει αντιληφθεί ούτε ο Τσίπρας ούτε οι καθηγητάδες του.

Γιατί σε πρόσφατες συναντήσεις τους με βιομήχανους, βιομηχανικές Οργανώσεις, και γενικά με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων υπόσχονται συμπαράσταση, μέτρα και εργασιακές ή φορολογικές διευκολύνσεις προκειμένου να κάνουν επενδύσεις και να βοηθήσουν άμεσα το αναπτυξιακό όραμα της πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι όμως δυνατόν, ο Τσίπρας και το οικονομικό τους επιτελείο, να μιλάνε για επενδύσεις και κατανόηση στα επιχειρηματικά προβλήματα όταν (σύμφωνα με τον Λαφαζάνη) ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμαστεί για τις εκδοχές ανατροπών που είναι ήδη έξω από την πόρτα μας;

Ποιες είναι οι εκδοχές κατά τον απολύτως ξεκάθαρο Λαφαζάνη;

Πρώτη εκδοχή. Να παλέψουμε, ως χώρα, και για διάλυση της ευρωζώνης.

Να τι λέει σχετικά, αφορίζοντας τους αριστερούς της Ευρώπης για τα ατοπήματα τους: «… η ευρωζώνη δεν μπορεί να έχει μέλλον και όσο διατηρείται στη ζωή με «τεχνητές αναπνοές» θα πνίγει οικονομίες και λαούς, ιδιαίτερα στην ευρωπεριφέρεια. Δυστυχώς η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θέλει να συνειδητοποιήσει αυτήν την τραγική πραγματικότητα, αφήνοντας ανοικτό το έδαφος να αξιοποιούν την τελευταία η ακροδεξιά και ανορθολογικές λαϊκίστικες δυνάμεις…».

Δεύτερη εκδοχή. Να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη αν δεν περάσει το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προς τούτο αμετακίνητη θέση του είναι «…να μην υποκύψουμε και να λάβουμε έγκαιρα όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς ενδεχόμενους εκβιασμούς στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών, προετοιμασμένοι για όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές».

Συνιστά δε στον ΣΥΡΙΖΑ (μπροστά στα επερχόμενα) «…να μην δεχτεί συνεργασία με δυνάμεις που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μνημονιακό μπλοκ θολά και καιροσκοπικά -ζητώντας ταυτόχρονα την ‘συνέχιση των μεταρρυθμίσεων’ και ξιφουλκώντας με τον ‘λαϊκισμό’- αλλά δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την καταστροφική κοινωνικά «θέση ευθύνης» που κατέλαβαν ή υποστήριξαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Όπως δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ, κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση».

Τι σημαίνουν λοιπόν οι ντόμπρες και σταράτες αυτές κουβέντες Λαφαζάνη;

Αρχικά, πιστεύω, ότι πρέπει να καταπιούν την γλώσσα τους όλοι οι αφελείς που περιμένουν κωλοτούμπες μιας πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές να ετοιμαστούν να γνωρίσουν το αρχαιοελληνικό «Μολών Λαβέ» σε σύγχρονη αντίληψη. Να προετοιμαστεί η ευρωζώνη για τον πιθανό σεισμό… από την αποχώρηση της Ελλάδας αλλά και τον ανταγωνισμό εκτός του δολαρίου και από την δραχμή… Και να ξεχάσουν οι ιθαγενείς τα σημερινά όρια μεταξύ μεσαίων και μεγάλων ή πλουσίων και φτωχών περιμένοντας αυτά που ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή:www.capital.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: