Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

«Επίθεση εφ’ όλης της ύλης και σε όλα τα επίπεδα» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εάν μείνουν αναπάντητα τα όσα κυκλοφορεί η Κουμουνδούρου να ενισχυθεί το κλίμα της συνωμοσιολογίας.

Την ευθεία και ανοικτή αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της πραγματικής πολιτικής είναι ο βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά η ολισθηρή και επικίνδυνη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας, αλλάζει τα πλάνα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Αν και αρχική επιδίωξη του Πρωθυπουργού ήταν η σύγκριση της πολιτικής των δυο κομμάτων, ώστε να ξεκαθαριστούν οι διαφορές και να προκύψουν ανάγλυφα οι αδυναμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα και λύσεις για μια σειρά βασικών θεμάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες, εντούτοις, οι αθλιότητες του Πάνου Σκουρλέτη, τον οποίο στήριξε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του Αλ. Τσίπρα, αναπροσαρμόζουν το σχέδιο της ΝΔ.
«Επίθεση εφ’ όλης της ύλης και σε όλα τα επίπεδα» είναι το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εάν μείνουν αναπάντητα τα όσα κυκλοφορεί η Κουμουνδούρου να ενισχυθεί το κλίμα της συνωμοσιολογίας που υπάρχει σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας και να εδραιωθεί η άποψη ότι όντως «εξαγοράζονται» βουλευτές ενόψει της Προεδρικής εκλογής.
Από εδώ και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, για την οποία κανείς δεν ξέρει πόσο πιο χαμηλά θα πέσει, θα βρίσκονται στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς, όπως αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, μόνο η «αποκάλυψη» και η σύγκρουση μπορεί να δείξει στον ελληνικό λαό ποιοι είναι και τι πραγματικά επιδιώκουν.
Εξάλλου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Δραγασάκης, εκ των «σοβαρών» του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έκανε και αυτός αόριστες καταγγελίες, τελικά δεν είπε τίποτα για τους δήθεν επιχειρηματίες, εκδότες, κ.α. που τηλεφωνούσαν στον Πρωθυπουργό για να ακυρωθούν διατάξεις, ενώ και ο Αλ. Τσίπρας ήπιε το αμίλητο νερό στη Βουλή.
Παρά την ήττα τους στο Κοινοβούλιο, οι Συριζαίοι επανήλθαν με την υιοθέτηση των μυθευμάτων της εφημερίδας Kontra news του Γιώργου Κουρή, που έχει στήσει
επικοινωνιακό οχυρό κατά της κυβέρνησης, νομίζοντας ότι κάνει πόλεμο στη Μέρκελ και τα λυκόσκυλά της, επιλέγοντας να βουτήξουν για τα καλά στη λάσπη…
Το μείζον θέμα όμως για την κυβέρνηση είναι να μην πέσει στην παγίδα και ακολουθήσει το δρόμο τους… Γι’αυτό και συζητείται να υπάρξει συνδυασμός, δηλ. και επίθεση για τα όσα λέει και να μην εστιάζεται η ΝΔ στη σκανδαλοθηρική επιχείρηση της Κουμουνδούρου, αλλά να γίνει επί τη βάσει των προγραμμάτων και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα.
Εκεί ακριβώς, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τεράστια αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ρεαλιστική πολιτική, μια και έχει επιλέξει λαϊκίστικη προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με υποσχέσεις για παροχές και εκπτώσεις παντού.
«H συζήτηση περί των διαπλεγμένων δεν έχει νόημα να συνεχίζεται» εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, «διότι είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων τις υποδείξεις ακολουθεί κατά γράμμα». Γι' αυτό ακριβώς θεωρούν ότι δεν εξυπηρετεί την πολιτική αντιπαράθεση η διαιώνιση αυτού του κλίματος καθώς δημιουργεί απέχθεια στην κοινή γνώμη.
Αντιθέτως, στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν πολλά να κερδίσουν «σε μια ανοικτή συζήτηση για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσκοτίσει με γενικές θέσεις που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν». Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λασπολογεί ασύστολα και χωρίς αιδώ...
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: