Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Θόδωρος Φορτσάκης :"Έξω, έξω, περάστε έξω..." Το ξέσπασμα του πρύτανη μπροστά στους αριστερούς τραμπούκους.

Έντονοι διάλογοι εκτυλίχθηκαν μεταξύ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκη και των φοιτητών, όταν μία ομάδα εξ αυτών εισέβαλε στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος.Ο κ. Φορτσάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έξω, απλώσατε χέρι πάνω μου;», ενώ επαναλάμβανε, με έντονο ύφος: «Έξω είπα, Απλώσατε χέρι στον πρύτανη; Έξω».

Και συνέχισε: «Φύγετε, γιατί μας κρατάτε παράνομα. Μας έχετε κλείσει μέσα. Θέλω να βγω έξω τώρα. Άνοιξε μου να βγω. Επαναλαμβάνω, για άλλη μία φορά ότι η παρουσία σας με απειλεί. Αισθάνομαι ότι με απειλείτε. Σας ξαναλέω ότι θα ζητήσω προστασία από τον εισαγγελέα. Φύγετε, λοιπόν, από 'δω μέσα».
Δείτε το βίντεο από το MEGA:



Παπαμιμίκος:Είναι μια χούφτα μπαχαλάκηδες...

Την ένταση που σημειώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολίασε με δήλωσή του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάνοντας λόγο για "μπαχαλάκηδες" και για έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Με το “έτσι θέλω” μια χούφτα “μπαχαλάκηδες” ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία.

Έστω και τώρα, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν τις πρακτικές της βίας και του αυταρχισμού και να απαιτήσουν σεβασμό στους νόμους, στους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους που τόσα βάρη σηκώνουν για τις σπουδές τους.

Σήμερα, που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, είναι αδιανόητο να επιμένουν κάποιοι να προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε “μπαχαλάκηδες”. Είναι, επιτέλους, καιρός να τελειώνουμε μ' αυτές τις λογικές.

Για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται. Στα Πανεπιστήμια ισχύει ό,τι και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όταν συντελούνται έκνομες πράξεις (Ν. 4009/2011).

Στη χώρα που γεννήθηκε η Παιδεία και ο Πολιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίζονται εικόνες ντροπής σαν τη σημερινή».




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: