Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σημαία του IS στο Κομπάνι προκαλεί λάθος εντυπώσεις… Οι Κούρδοι αντιστέκονται και πολεμούν μέχρις εσχάτων

Φόβοι ότι τελικά οι ισλαμιστές κατέλαβαν το Κομπάνι δημιουργήθηκαν από την ενέργειά τους να υψώσουν την σημαία τους σε τετραώροφο κτήριο, στα ανατολικά προάστια της πόλης. Η σημαία ήταν ορατή από τα τουρκικά σύνορα και σίγουρα οι Τούρκοι θα ένιωσαν μεγάλη ευτυχία, μέχρι την στιγμή που οι Κούρδοι αμυνόμενοι ανακοίνωσαν πως ακόμα αντέχουν.
«Οι του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν πράγματι την σημαία τους σε ένα κτίριο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Δεν βρίσκονται όμως μέσα στην πόλη και οι σκληρές συγκρούσεις συνεχίζονται», ανέφερε δημοσιογράφος που βρίσκεται στο πολιορκημένο Κομπάνι.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι τζιχαντιστές επιχείρησαν και πάλι να προωθήσουν τις θέσεις τους, αλλά αποκρούστηκαν. Σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, αλλά όχι μέσα στην πόλη», ανέφερε Κούρδος αξιωματούχος.
«Αν καταλάβουν την πόλη τότε αυτή θα μεταβληθεί σε νεκροταφείο για μας, αλλά και για αυτούς. Δεν θα μπουν στο Κομπάνι όσο ζούμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε. Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων», δήλωσε ο επικεφαλής των αμυνόμενων Εσμάτ αλ Σεΐχ.
defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: