Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αυτά που έχουμε να χάσουμε

Η χώρα βρίσκεται ακριβώς στην θέση που ήταν το 2000 από οικονομικής απόψεως. Όσοι θυμούνται εκείνα τα χρόνια, είμαι βέβαιος πως βαθιά μέσα τους ξέρουν πως έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να χάσουμε αν τυχόν και συμβεί το «ατύχημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι του συρμού (και γράφεται και από αρκετούς σχολιαστές εδώ μέσα) πως «εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε πια τίποτε να χάσουμε». Θαρρώ πως για μια κρίσιμη μερίδα των ψηφοφόρων, πάνω σε αυτή την σαθρή λογικά θεώρηση, θεμελιώνεται η πρόθεση – απόφαση (;) να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Είναι φυσικά πολύ εύκολο να αρχίσει κανείς να απαριθμεί όλα εκείνα που σχεδόν με βεβαιότητα θα μας συμβούν αν τυχόν αυτό το πολιτικό συμπίλημα καταλάβει σύντομα την εξουσία στην χώρα. Όμως, έρχεται ο κάθε ψευτοαριστερούλης ινστρούχτορας και κάθε συριζαίικο τρολάκι να καγχάσει πως δεν πιάνει πλέον η «τρομοκρατία» και ο «εκφοβισμός».

Σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα κάγκελα και σε μεγάλο μέρος του κόσμου που λόγω απελπισίας βρίσκεται έρμαιο της παροχολογίας, της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας και του λαϊκισμού κάθε ψεκασμένου, πικραμένου και ονειροπαρμένου πολιτικού «ποιμένα», μπορεί κάτι τέτοιο να αποδειχθεί απτή πραγματικότητα.

Όμως, ακόμη και αριστερές λογικές γραφίδες (υπάρχει αυτό το είδος μην αμφιβάλλετε!) αντιλαμβάνονται με ενάργεια πως η μόνη ενδεικνυόμενη θέση για την ελληνική κοινωνία στην φάση που βρίσκεται σήμερα είναι η ολόθερμη και ολομέτωπη υποστήριξη του μνημονίου!!!

Σε αντίθετη περίπτωση, αυτά που έχουμε να χάσουμε αν ακολουθήσουμε τον θολό και γεμάτο υποσχέσεις και κλασαυχενισμούς δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ σημαντικά και κρίσιμα για το πιο μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και ίσως καθοριστικά για το Έθνος μας ολόκληρο.

Παρά όλα αυτά που μας
συνέβησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, παρά την βίαιη προσαρμογή, παρά την μείωση του ΑΕΠ, παρά την «εσωτερική υποτίμηση» και όλες τις πληγές του Φαραώ που επέπεσαν επί των κεφαλών μας, τελικά μόλις που «πέσαμε» στα επίπεδα που η ελληνική οικονομία κινούνταν το 2000!

Φυσικά, δεν είμαστε ακριβώς στην ίδια θέση, καθώς υπάρχουν σχετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αντίστοιχα. Σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η τιθάσευση των δίδυμων ελλειμμάτων (δημοσιονομικού και ισοζυγίου συναλλαγών) και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Σημαντικότερο μειονέκτημα η τερατώδης ανεργία και το μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος.

Πάντως, η χώρα βρίσκεται ακριβώς στην θέση που ήταν το 2000 από οικονομικής απόψεως. Όσοι θυμούνται εκείνα τα χρόνια, είμαι βέβαιος πως βαθιά μέσα τους ξέρουν πως έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να χάσουμε αν τυχόν και συμβεί το «ατύχημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και αν δεν βγει τελικά ΠτΔ από την επικείμενη εκλογική διαδικασία στην Βουλή, είναι σίγουρο πως κάθε νοήμων ψηφοφόρος που έχει διαβάσει τούτο το κείμενο, όταν βρεθεί μόνος του πίσω από το παραβάν της κάλπης των εκλογών που θα ακολουθήσουν, θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει την λογική του πως «δεν έχει τίποτε πια να χάσει» και να ρίξει ανενδοίαστα στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ …

Akenaton


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: