Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΝΔ: Προβοκάτσια ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ τα περί χρηματισμού Χαϊκάλη

Ο άνθρωπος που φέρεται πως επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη (δεξιά) συνόδευε τον κ. Καμμένο κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013.

Με στοιχεία και ονόματα απάντησε η Ν.Δ. στις καταγγελίες των Π. Χαϊκάλη και Π. Καμμένου, ισχυριζόμενη ότι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου των ΑΝΕΛ. Τόσο στενός που του επεφύλασε θέσεις στις αντιπροσωπείες του κόμματος κατά τις συναντήσεις του Π. Καμμένου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και με την κυπριακή ηγεσία. Ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος καλεί τη δικαιοσύνη να αποφανθεί άμεσα, ενώ κάνει λόγο για προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
Η πλήρης δήλωση του κ. Παπαμιμίκου έχει ως εξής:


"Η Δικαιοσύνη είναι ανάγκη να αποφανθεί άμεσα. Από τη στιγμή που η έρευνα της δεν τεκμηριώνει οτιδήποτε, αποκαλύπτεται πως πρόκειται για μια στημένη προβοκάτσια. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος εδώ και τώρα σ' αυτό το άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη χώρα. Την προβοκάτσια αυτή ξεκίνησε πριν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχίζουν οι ΑΝΕΛ. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν βουλευτές. Μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον επιδιώκοντας ανώμαλες εξελίξεις. Το πρόσωπο που καταγγέλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π.Καμμένου. Τον συνόδευσε στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013. Τον συνόδευσε στην επίσκεψη του στην Κύπρο την 01.04.2013. Και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του στην υπόθεση των CDS. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του."

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε προ 10ημερου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφως απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν προέρχεται από το χώρο της κυβέρνησης ή τον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου.
Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε το όνομα εκ των υστερών στην κατάθεση του στην Κρατική Ασφάλεια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για άτομο που ανήκει στον «οικονομικό χώρο».
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κρατική ασφάλεια υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος όμως δεν πήγε στην συνάντηση.
Ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις που είχε με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον χρηματίσει, όμως από τις έως τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Κρατικής Ασφάλειας δεν προέκυψε τίποτα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή κάποιο άλλο στοιχείο που να συνιστά πρόοδο στην έρευνα.
Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

"Αθλιες παραστάσεις"

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε σχετική δήλωσή της, τόνισε ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τόνισε η κα. Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
kathimerini.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: