Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κυβέρνηση... Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ. Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα

Θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα με αυτή την κυβέρνηση. Την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία έχει απ' όλα στον μπαξέ της. Και ψεκασμένους, και γυρολόγους, και «φιλαράκια» του Γ. Παπανδρέου, και παλιούς ΚΚΕ που ανήκουν στην σκληρή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και... κάτι τύπους που προκαλούν εγκεφαλικά κάθε φορά που μιλάνε. Και πολλούς... άσχετους που είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα αποδείξουν την ασχετοσύνη τους, δυστυχώς στου κασίδη το κεφάλι ή για να ακριβολογούμε στην πλάτη της δύσμοιρης Ελλάδας. To... ολιγομελές σχήμα έχει λίγους υπουργούς και ένα σωρό αναπληρωτές και υφυπουργούς.
Τον κρίσιμο τομέα των Οικονομικών αναλαμβάνουν οι μεγάλοι οικονομολόγοι με... διεθνή καριέρα. Δηλαδή ο Γ. Βαρουφάκης και ο Ευ. Τσακαλώτος. Ο πρώτος ήταν παντελώς άγνωστος σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ψωροκώσταινα, μέχρι που άρχισαν να τον βγάζουν στα τηλεπαράθυρα των Αυτιάδων της τηλεόρασης για να μιλά... αντιμνημονιακά.
Τότε που η Ελλάδα ήταν στα όρια της χρεοκοπίας και κάποιοι προσπαθούσαν να την κρατήσουν εντός του ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λεονταρισμούς για αντίσταση και άλλες θεωρίες που στην πραγματική ζωή δεν έχουν ουδεμιά χρησιμότητα.
Έχει μείνει στην ιστορία των social media ως «Μπαρουφάκης», για ευνόητους λόγους. Θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ο Θεός βοηθός. Οικονομολόγος της θεωρίας έχει περάσει από κάποια πανεπιστήμια στην έρημο του Τέξας ως επισκέπτης καθηγητής.
Έκπληξη η νέα «τσαρίνα» η Νάντια Βαλαβάνη η οποία είναι γνωστή κι αυτή για τις... επενδύσεις. Η Γενιά του Πολυτεχνείου είναι εδώ με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών. Θα τα φέρει πίσω άραγε;
Ο Ευ. Τσακαλώτος, κι αυτός παντελώς άγνωστος, είναι γνωστός από την βάναυση μεταχείριση της ελληνικής γλώσσας, καθ' ότι πολλά χρόνια στο εξωτερικό.
Έγινε επίσης γνωστός λόγω του πόθεν έσχες του. Οι επενδύσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξένα funds όπως Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund κ.α. καθώς και ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αλλά και ελληνικά ομόλογα του EFSF αξίας 12.127 ευρω.
Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίζει εισοδήματα
51.985 ευρώ το 2009, 49.611 ευρώ το 2010 και 47.586 ευρώ το 2011. Η σύζυγός του Heather Denise Gibson δηλώνει εισοδήματα 124.970 ευρώ 2009, 143.177 ευρώ 2010 και 136.621 2011.
Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους περιλαμβάνει 2 οικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μια οικία στην Πρέβεζα.
Όταν ρωτήθηκε για τις επενδύσεις σε funds είπε ότι είναι του... μπαμπά. Αυτός θα αναλάβει να μαζέψει τα έσοδα.
Ο Γ. Σταθάκης που αναλαμβάνει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξη. Κι αυτός έγινε τελευταία γνωστός ενώ έχει ένα θέμα με τις επενδύσεις στο εξωτερικό. Έχει επενδύσει
συνολικά 426.000 ευρώ σε επενδυτικούς κολοσσούς, επίσης όπως η JP MORGAN, BLACK ROCK και άλλες συναφείς εταιρείες.
Σημειωτέον η BLACK ROCK είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας χρυσού el Dorado, την επένδυση της οποίας στις Σκουριές Χαλκιδικής απορρίπτει μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση πόρων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ωστόσο αθωώθηκε.
Πάνω απ' αυτούς είναι ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος θεωρείται σοβαρός άνθρωπος, καλός οικονομολόγος και μπορεί να μαζέψει το... ρεμπέτ ασκέρι της Πλατείας Συντάγματος. Εκτιμάται ότι μπορεί να βάλει σε πιο ρεαλιστική βάση τη διαπραγμάτευση και να μην έχουμε... δράματα καθώς γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην οικονομία. Αν και προεκλογικά είχε κάνει διάφορες δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία μήπως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τους έχει βαρέσει... δραχμολαγνεία.
Κατά τα λοιπά τι να πούμε για τους άλλους υπουργούς. Ο Π. Κουρουμπλής, εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ πάει στο Υγείας όπου ήταν παλιά γενικός γραμματέας. Δικαιώνεται η ρήση λοιπόν, «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».
Ένας άλλος Πασόκος με κουκουέδικες καταβολές είναι και ο νέος ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς. Και με τους Σημιτικούς και κυρίως με τον Γ. Παπανδρέου κολλητός και δεξί του χέρι στο ΥΠΕΞ. Όταν δεν τον έκανε ο ΓΑΠ υπουργό Εξωτερικών τσαντίστηκε και έφυγε για να βρει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες που τώρα ανταμείβονται με υπουργική καρέκλα.
Πασόκος και ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ξεχασμένος που ανένηψε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο Σπίρτζης για το υποδομών, είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ ΚΚΕ Εσωτερικού προερχόμενος, είναι ο υποστηρικτής της θεωρίας που λέει ότι οι «βίλες Αμαλίες» είναι χώροι πολιτισμού και ότι οι μολότοφ είναι απλά μπουκάλια ανακύκλωσης ενώ τα στυλιάρια είναι από σκουπόξυλα που είχαν τα καλόπαιδα για καθαριότητα. Ερειστικός με τους πάντες θα έχει πολλά πράγματα να κάνει, αν και έχει την εμπιστοσύνη του Τσίπρα.
Ο Γιάννης Πανούσης είναι περιφερόμενος πολιτικός. Μέχρι πρότινος κολλητός του Κουβέλη, τον άδειασε πρόσφατα για να βρει στέγη στην Κουμουνδούρου. Ίσως να προετοιμάζει την συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ.
Ο Πάνος Καμμένος δε χρειάζεται συστάσεις. Τώρα που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε την άμυνα της χώρας μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Δεν θα μας ξαναψεκάσουν ποτέ τα αεροπλάνα. Στα σοβαρά. Το υπ. Άμυνας δεν είναι τρενάκι να παίζει κανείς... Ο νοών νοήτω μιας και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τους εξοπλισμούς.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πλέον θεσμός. Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε πολλά εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια εντός κι εκτός Βουλής. Λυπόμαστε πράγματι βουλευτές και δημοσιογράφους που θα έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους. Έχει να γίνει στη Βουλή της κολάσεως. Ευτυχώς που δεν εξελέγη ο Μαρκογιαννάκης γιατί θα είχαμε δράματα. Αλλά για σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τους Χρυσαυγίτες.
Ο Νίκος Βούτσης είναι χρόνια στον αριστερό χώρο και έχει περάσει από πολλά κύματα. Ειδικά με την υπόθεση του γιου του που είναι στη φυλακή (ή μήπως βγήκε;) για ληστείες τραπεζών και εμπλοκή με την τρομοκρατία.
Ο Νίκος Παππάς, παντελώς άγνωστος, στο εξωτερικό εργαζόταν και έγινε ότι έγινε επειδή είναι κολλητός φίλος με τον Τσίπρα. Όχι ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει με... ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το έχει το Επικρατείας...
Ο Γ. Σακελλαρίδης, νέος και ανερχόμενος, παρ' ολίγο να κάνει την έκπληξη στο δήμο της Αθήνας κερδίζοντας τον Καμίνη. Από τα... πουλέν του Τσίπρα μαζί με τη Δούρου, έγινε γνωστός από μια... περίεργη ιστορία που βγήκε με κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο που φέρεται να τον αφορά και να μην είναι καθόλου... σεμνό. Τότε δεν τον είχαν στηρίξει και πολύ από την Κουμουνδούρου και τον είχαν αποσύρει για κάποιο διάστημα από τη δημοσιότητα.
Αντίβαρο στους Προεδρικούς φυσικά ο Π. Λαφαζάνης, τίμιος κομμουνιστής που θα φέρει την επανάσταση στο σύστημα από μέσα. Μαζί με Στρατούλη, Ήσυχο είναι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Λαφαζάνης αναλαμβάνει τους επικίνδυνους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Καλή μεταγραφή πράγματι ο Π. Νικολούδης της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος. Συμβολική η τοποθέτησή του για να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πόλεμο στη διαφθορά. Μένει να δείξει αν μπορεί να τα καταφέρει.
Από τους Ανεξάρτητους ο Τέρενς Κουίκ, η μοντέλα με διεθνή καριέρα στις πασαρέλες Κουντουρά και η Κόλλια που ήταν να επιστρέψει στη ΝΔ. Η Κουντουρά θα τρέξει τον τουρισμό γιατί πάντα χρειάζεται μια... ομορφιά.
Στα αξιοσημείωτα και ο Τάσος Κουράκης, ποιητής, γνωστός... ακτιβιστής που πάει στο Παιδείας.
Όλοι αυτοί έφτιαξαν ένα κυβερνητικό σχήμα «μπουλκουμέ» που λέει και ο λαός. Ή απλά.. κυβέρνηση Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ αδιάφορα.
antinews




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: