Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Bild: Στα €50 δισ. το κόστος ενός Grexit στην Γερμανία

Σχεδόν 50 δισ. ευρώ θα κοστίσει στη Γερμανία μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild (ηλεκτρονική έκδοση). "Η ελληνική κρίση επιστρέφει: Η Ελλάδα απειλείται ήδη από τις αρχές του 2015 με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

"Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ειναι στο μεταξύ πρόθυμη, να αφήσει εκτός ευρώ την Αθήνα, σύμφωνα με τον Spiegel.

"Aν οι Έλληνες ψηφίσουν μία αριστερή κυθέρνηση στις 25 Ιανουαρίου και σταματήσει το πρόγραμμα λιτότητα, δεν θα λάβουν κανένα ευρώ από την ΕΕ", σημειώνει η Bild.

Παρακάτω αναφέρεται ότι "η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο σημαντικότερος Υπουργοί της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Φρανκ Στάινμάγερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχουν συμφωνήσει εμπιστευτικά σ΄ αυτ΄η τη γραμμή.

Έτσι, η χώρα βρίσκεται μπροστά στην πτώχευση".

Ποια θα είναι τα "πιθανά κόστη για την Γερμανία". Σύμφωνα με την Bild "έως τώρα η Αθήνα έχει λάβει 183,5 δισ. ευρώ βοήθεια από την ΕΕ, με το γερμανικό μερίδιο να ανέρχεται στα 49,5 δισ. ευρώ (27%)."


Morgan Stanley: Περιορισμένο το ρίσκο μετάδοσης από τα ελληνικά ομόλογα




Η ευαισθησία των κρατικών ομολόγων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης σε ένα selloff του ελληνικού χρέους, είναι τώρα μικρότερη σε σχέση με την έναρξη της κρίσης, λόγω των μέτρων της ΕΚΤ, της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών της Κεντρικής Ευρώπης, και των βελτιωμένων πιστωτικών προφίλ στην περιοχή, αναφέρει η Morgan Stanley.

Επομένως, είναι υποβαθμισμένος ο ενδεχόμενος κίνδυνος μετάδοσης από τα ελληνικά ομόλογα στα ουγγρικά, πολωνικά και τα κρατικά ομόλογα της Νότιας Αφρικής.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι προτιμά τα ομόλογα αυτών των χωρών, εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού σε κάθε μία χώρα, και του ήπιου εξωτερικού περιβάλλοντος. «Μέχρι στιγμής, το selloff στα ελληνικά ομόλογα, δεν έχει διαχυθεί στο χρέος της περιοχής», προσθέτει.



Πηγή: www.capital.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: