Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Παραποίηση» της συζήτησης χρεώνουν στον Τσίπρα οι ΗΠΑ

Ενοχλημένη εμφανίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες του 7imeres – η αμερικανική πλευρά από την «παραποίηση» των όσων διημείφθησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα και διέρρευσαν από την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα (http://www.7imeres.gr), πηγές του Λευκού Οίκου, που «διορθώνουν» την ελληνική «εκδοχή» της συνομιλίας, ο Μπ. Ομπάμα, υποστηρίζουν ότι:
1. Αρχικά συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον οποίο επανέλαβε την πάγια θέση του για στροφή της Ευρώπης από τη λιτότητα σε πολιτικές ανάπτυξης (θέση που είχε υποστηρίξει παλαιότερα και στους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σαμαρά). Αυτό ήταν και το σημείο που ικανοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείο στο οποίο επέμεινε η διαρροή του Μαξίμου.
2. Είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι οι ΗΠΑ «σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ θα εργαστούν για την ευημερία του ελληνικού λαού και ότι στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».
3. Επέμεινε στην ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας.
4. Τόνισε την προτεραιότητα που δίνουν οι ΗΠΑ στην ασφάλεια της Ευρώπης, κάτι που θεωρείται έμμεση αναφορά στις σχέσεις Ευρώπης – Ρωσίας και στο θέμα της Ουκρανίας.
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: