Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη… διάκριση: Συγχαρητήρια στον Τσίπρα από τη Χαμάς!

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του κόμματός του, στις προχθεσινές εκλογές.
Η Χαμάς ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα για την στάση του κατά των «ισραηλινών εγκλημάτων και της επιθετικότητας στη Γάζα», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιστινιακό έχει προκαλέσει ανησυχίες στο Ισραήλ σχετικά με την συνέχεια των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, είχε συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Τουρκικά μέσα αναφέρουν, επιπλέον, πως η Χαμάς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να διακόψει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, όπως υποσχόταν πριν τις εκλογές. Ωστόσο η πληροφορία αυτή ελέγχεται, λόγω τουρκικής προέλευσης.
Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, (Ισραήλ: Ανησυχία για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή [http://www.onalert.gr/stories/xamas-sygxarhthria-ston-syriza/40336]) απηχώντας τους φόβους της ισραηλινής κυβέρνησης, δημοσίευσε, χθες, εκτενές σχετικό ρεπορτάζ, όπου παρουσίαζε τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους φόβους των Ισραηλινών για το κατά πόσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει ή θα διακόψει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΠΗΓΕΣ: Jerusalem Post, Maan News Agency, Times Turk
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert [URL: http://www.onalert.gr/]

defence-point.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: