Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έχει αντιληφθεί τον ρόλο του ο κ. Βαρουφάκης;

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Βαρουφάκη. Το βλέπουμε και δεν το πιστεύουμε. Ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά και πήρε χιλιάδες σταυρούς, αυτός που θα ορίσει την τύχη της χώρας το επόμενο διάστημα, συμπεριφέρεται πράγματι σα να μην καταλαβαίνει που βρίσκεται και τι κάνει.
Τέσσερις ημέρες μετά την ορκωμοσία είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος, ειδικά όταν όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Τι έχουμε δει σε τέσσερις ημέρες από τον υπουργό Οικονομικών;
Όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το ντύσιμό του. Αν φοράει μπέρμπερι ή Ερμές, τι μηχανή καβαλάει και πόσο καλός είναι στα δίκυκλα.
Αν είναι ροκ σταρ της οικονομίας ή ποπ σταρ. Αν ο «Αυστραλός» θα σώσει την Ελλάδα. Αν πήγε στο Μαξίμου με σηκωμένο γιακά ή με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι. Και φυσικά αν έγραψε κάτι στο προσωπικό του ιστολόγιο για το οποίο ανησυχεί περισσότερο από την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Και την ίδια στιγμή οι δανειστές στέλνουν μηνύματα «κολασμένα». Μας φτύνει ο Σόιμπλε, ο Σουλτς, ο Ντάισελμπλουμ και ο Γιάνης νομίζει ότι βρέχει. Και όλα τα media ασχολούνται με το πόσο γόης είναι ή πόσο όμορφη είναι η εικαστικός γυναίκα του.
Διαλύεται το σύμπαν, δεν πληρώνει κανένας, τα έσοδα καταρρέουν, το πλεόνασμα ροκανίζεται, χάνονται οι θυσίες πέντε ετών και ο Βαρουφάκης δεν βγήκε να πει μια κουβέντα: «Τρέξτε Έλληνες να πληρώσετε» ή «ελάτε επενδυτές στην Ελλάδα». Δεν έχει πει τίποτε. Ασχολείται με το ιστολόγιό του και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.
Κι αφού πέρασαν τέσσερις ημέρες αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στους NYT και να πει το εξής φοβερό: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης, θέλουμε συνολική λύσης για το χρέος».
Κι εμείς αυτό θέλουμε αλλά πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις όταν τα έσοδα δεν
εισπράττονται και οι δόσεις δεν εκταμιεύονται; Και τι θα γίνει τον Μάρτιο που πρέπει να πληρωθούν ομόλογα; Θα κηρύξουμε στάση πληρωμών για να κάνουμε... λιτό βίο και να τρώμε μπάμιες όπως μας είπε ο Βαρουφάκης;
Ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι πλέον είναι υπουργός. Μπορεί να μην το πιστεύει κι ο ίδιος, μπορεί να ονειρεύεται πώς από επισκέπτης σε ξένο πανεπιστήμιο κρατά τις τύχες μιας χώρας στα χέρια του. Όμως, είναι καιρός να το αντιληφθεί. Δεν παίζουμε με την οικονομία που κρέμεται σε τεντωμένο σκοινί.
Εκτός κι αν η επιλογή Βαρουφάκη έγινε με σκοπό. Ξέρουν δηλαδή ότι θα αποτύχει παταγωδώς και τον έβαλαν εκεί για να ολοκληρώσει το «ατύχημα» με συνοπτικές διαδικασίες. Και η καταστροφή της χώρας να έχει την υπογραφή «τσίπρας – μπαρουφάκης».

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: