Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης

Οι μάσκες της κυβέρνησης πέφτουν και να δούμε πότε θα πέσει και η ίδια. Το e-mail Βαρουφάκη, μοιάζει πολύ με το αντίστοιχο του Χαρδούβελη το οποίο ήταν πιο εξειδικευμένο και εν μέρει είχε απορριφθεί από τις Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων δεσμεύεται με μέτρα που όταν θα εξειδικευτούν θα προκαλέσουν πάταγο. Όμως, τα στοιχεία που διέρρευσαν στο Reuters δείχνουν ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε πλήρως κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό που τον ψήφισε για να κάνει άλλα. 

Δεν είναι ότι αποδέχεται το προηγούμενο μνημόνιο και το παρατείνει. Δεν είναι ότι βάζει τις βάσεις για τρίτο μνημόνιο μετά τον Ιούνιο. Δεν είναι ότι ξεχνάει παντελώς τη διαδικασία απομείωσης του χρέους. Είναι ότι αποδέχθηκε με τη συμφωνία της Παρασκευής, ακόμη και μέτρα που είχε απορρίψει η προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν «προδότες» και «δοσίλογοι», σύμφωνα με τα πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα που έβγαιναν από παράθυρο σε παράθυρο της τηλεόρασης.
Άραγε ο Παναγούλης που είναι με αυτά που διαβάζει; Θα λιντσάρει τα συντρόφια του γι' αυτά που υπέγραψαν; Ο Διαμαντόπουλος θα τους κλείσει ραντεβού στα γουναράδικα στους Συριζαίους;
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές και αφού δούμε μέχρι το βράδυ όλο το πακέτο μέτρων που έστειλε ο Βαρουφάκης, η κυβέρνηση κάνει όχι απλά κωλοτούμπα επιπέδου Κομανέντσι αλλά ξεχνά τα πάντα. Όλα όσα έλεγε και όσα έπραττε μέχρι τις εκλογές δεν υπάρχουν πια. Τα έκαψε ο Βαρουφάκης.
Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μεγαλοστομίες για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεσμεύεται για σεβασμό των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και ταυτόχρονα νέα αξιολόγηση για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί. Τι σημαίνει αυτό; Το Ελληνικό πάει κανονικά στον Λάτση. Τα 14 αεροδρόμια πάνε κανονικά στους Γερμανούς και τον Κοπελούζο. Ο Αστέρας Βουλιαγμένης πάει κανονικά στους Άραβες και τους Τούρκους. Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα έπαιρνε πίσω ο Λαφαζάνης; Θα προχωρήσουν κι αυτές κανονικά. ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ κ.λπ. Για να δούμε που θα κρυφτούν όλοι όσοι έλεγαν ότι θα πολεμήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και θα καταργήσουν το ΤΑΙΠΕΔ σε μια νύχτα.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται για αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ και για εξορθολογισμό και βελτίωση είσπραξης. Τι σημαίνει αυτό; Πέραν των ελέγχων που θα γίνονται σημαίνει ότι έρχονται νέες αυξήσεις στους συντελεστές. Δεν θα είναι στον τουρισμό; Θα είναι κάπου αλλού και θα το μάθουμε σύντομα.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και άλλους εταίρους. Που θα κρυφτεί ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης που έλεγαν ότι την επόμενη των εκλογών όλοι οι μισθοί πάνε στα 751 ευρώ; Πάπαλα κύριοι υπουργοί, βρείτε τρύπα να κρυφτείτε.
Λέγεται επίσης ότι στη λίστα υπάρχει δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την
αντιμετώπιση «παραθύρων» και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό, έρχεται στοπ στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Θυμάστε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προηγούμενη κυβέρνηση όταν τόλμησε να πει ότι δεν πρέπει να βγει κανείς στη σύνταξη πριν τα 62; Ο κακός χαμός έγινε. Τώρα που θα κρυφτούν όλοι αυτοί οι ξεφτίλες;
Δεσμεύεται για αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου χωρίς όμως κατάργηση του βασικού μισθού και αύξηση του μισθολογικού κόστους. Εντάξει, δεν θα καταργηθεί ο βασικός μισθός αλλά ξεχάστε άλλες αυξήσεις όλοι εσείς που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και περιμένατε τον παράδεισο.
Προβλέπεται επανεξέταση και αναθεώρηση των δαπανών σε εκπαίδευση, άμυνα, μεταφορές, τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικές παροχές. Τι σημαίνει επανεξέταση; Ψαλίδι σημαίνει παντού. Θυμάστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις μεγαλοστομίες του Τσίπρα για χρήμα που θα μοίραζε παντού;
Κι από εκεί και πέρα για «ξεκάρφωμα» προβλέπει: Προγράμματα για δωρεάν ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά και δωρεάν γεύματα σε άπορους. Εκτός ότι αυτά υπάρχουν μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και των προγραμμάτων συσσιτίων, ακόμη και η μεγαλόστομη αυτή εξαγγελία είναι υπό αίρεση. Προβλέπεται επίσης, σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων σε τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο. Δηλαδή, θα καταργηθούν οι φόροι που είχε σχεδιάσει να καταργήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά μόνο αν δεν δημιουργούν πρόβλημα στον προϋπολογισμό.
Όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τη λίστα Βαρουφάκη τόσο αποκαλύπτεται και η μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης. Βεβαίως και καλά κάνει που καταθέτει μέτρα ώστε να γλιτώσει η χώρα την καταστροφή, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης.

http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: