Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Απλώς... επικίνδυνοι!

Τι πιστεύετε λοιπόν εσείς αγαπητοί αναγνώστες; Ότι ο Αλέξης και ο Πάνος που παίζουν με τα τρενάκια έχουν σχέδιο για την εξωτερική οικονομική πολιτική της χώρας;

Επανερχόμαστε στο plan B της κυβέρνησης, ή του Πάνου Καμμένου για να ακριβολογούμε, για να δούμε τι τελικά μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί από τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνδράμουν κι άλλες χώρες σε περίπτωση που τα σπάσουμε με τους Ευρωπαίους.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγα 24ωρα πριν από το Γιούρογκρουπ και είτε πρόκειται περί άστοχων και «ψεκασμένων» δηλώσεων, είτε εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του.

Λένε δηλαδή πολλοί ότι οι δηλώσεις Καμμένου, η προσέγγιση Λαφαζάνη – Ρώσων, το γεγονός ότι θα πάει στην Κίνα, το ταξίδι του Κοτζιά στη Μόσχα, τα θερμά λόγια του Πούτιν στον Τσίπρα είναι ένα γενικότερο σχέδιο του Μαξίμου να δείξει στους Ευρωπαίους ότι δεν τους έχει και πολύ ανάγκη. Ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Επίσης, χθες έγινε και κάτι άλλο πολύ περίεργο. Το Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ιράν. Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ιράν, με ατζέντα τις προοπτικές των διμερών σχέσεων και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον κ. Behruz "με τον οποίο συζήτησε τις σημαντικές σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές τους, τις περιφερειακές εξελίξεις και τη σημασία εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή" αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Ιρανό Πρέσβη στις εν εξελίξει συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας:

"Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, και την υποστήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν".

Από πότε ανακοινώνονται οι συναντήσεις με πρέσβεις και δη του Ιράν; Και μάλιστα όταν δημοσιοποιείται και το θέμα της συνάντησης που είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν; Δηλαδή ένα θέμα που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Αμερικανούς;

Πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων όλο αυτό το παιχνίδι εκνευρισμού των δυτικών; Κι αν ναι έχουν εξασφαλίσει κάτι από τους νέους συμμάχους, Ρώσους, Κινέζους, Ιρανούς; Και πώς από τη μια συζητάς με το Ιράν και από την άλλη θέλεις λεφτά από τις ΗΠΑ;

Απ’ ότι μεταδίδουν τα πρακτορεία, οι Κινέζοι δεν έχουν καν ερωτηθεί για την «φαντασίωση» του
Καμμένου ενώ οι Ρώσοι σε λίγο δε θα έχουν να πληρώσουν τους μισθούς του υπεργραφειοκρατικού κράτους που έχει στήσει ο Πούτιν, σ’ εμάς θα δώσουν λεφτά;

Αλλά ακόμη κι αν υπάρχει χρήμα με ουρά από τις χώρες αυτές για να ρωτήσουμε την κυβέρνηση: Θα μας τα δώσουν χωρίς όρους; Επειδή μας αγάπησαν ξαφνικά; Ή επειδή βλέπουν ευκαιρίες σε μια χώρα που πιθανότατα θα είναι εκτός ευρώ; Λογικά θα μας ζητήσουν να υπογράψουμε μνημόνιο, θα θέλουν εγγυήσεις για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Βεβαίως, υπάρχει και η λογική των ψεκασμένων που λέει ότι το ξανθό γένος, οι σχιστομάτηδες και οι γιάνκηδες είναι τόσο κορόιδα που ο Αλέξης και ο Πάνος θα τους δουλέψουν τόσο καλά που ούτε που θα καταλάβουν γιατί θα μας δώσουν χρήματα.

Για την προσέγγιση με τους Ιρανούς τι να πούμε. Προφανώς ο Τσίπρας προετοιμάζεται για Grexit οπότε θα ρώτησε αν μπορούμε να πάρουμε πετρέλαιο από εκεί.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι κάποια απλή κουβεντούλα που την κάνουμε στο Mega με τον Πρετεντέρη απέναντι. Ούτε συζήτηση καφενείου, ούτε καν μια δήλωση για να «μπούμε στη μύτη» των Δυτικών. Είναι σοβαρή γεωπολιτική στρατηγική που πρέπει να έχει βάσεις, αρχές, σχέδιο.

Τι πιστεύετε λοιπόν εσείς αγαπητοί αναγνώστες; Ότι ο Αλέξης και ο Πάνος που παίζουν με τα τρενάκια έχουν σχέδιο για την εξωτερική οικονομική πολιτική της χώρας; Αυτοί που έπαιζαν προεκλογικά με τον Παύλο Χαϊκάλη και τους κοριούς έχουν στρατηγική σωτηρίας της πατρίδας;

Στις πλάτες και τα χέρια αυτών των πολιτικών δώσαμε την τύχη της Ελλάδας;


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: