Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Αίτημα για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών εξετάζει ο Σαμαράς

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εξετάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και θεωρεί ότι όλα είναι ανοικτά όσο σφίγγει η δημοσιονομική θηλιά, μετά και την τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε αυτό το κλίμα και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξετάζει ακόμη και την κατάθεση αιτήματος για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εκτιμά ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για συζητήσεις και πως είναι η στιγμή για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Ο ίδιος θεωρεί το θέμα της ρευστότητας μείζον και δηλώνει έτοιμος να πιέσει την κυβέρνηση έτσι ώστε να γίνουν τα απαιτούμενα βήματα για να επανέλθει η δημοσιονομική ισορροπία.

Μάλιστα, όπως λένε στο επιτελείο του, εάν η κυβέρνηση και αυτήν τη φορά περιοριστεί σε γενικόλογες προτάσεις, που -όπως πιστεύει- θα απορριφθούν από το Eurogroup, θα ζητήσει να γίνει συνάντηση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να τεθεί προ των ευθυνών του.


Μ.Α.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: