Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Στη βουλή η συμφωνία του Eurogroup ύστερα από τη βόμβα Μητρόπουλου

Ύστερα από τη βόμβα Μητρόπουλου ότι η συμφωνία της τετράμηνης παράτασης είναι ανυπόγραφη από την ελληνική κυβέρνηση γιατί περιέχει επαχθείς όρους σε βάρος της χώρας όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής, κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου γνωστοποίησαν ότι τελικά η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα έρθει για «συζήτηση στη βουλή».
Επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι ότι «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη» και επιμένουν ότι με τη συμφωνία αυτή ακυρώθηκε το email Χαρδούβελη και τίθεται επί τάπητος μια «εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα».
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν απαντάει πειστικά γιατί τόσο καιρό έκρυβε αυτή τη συμφωνία από τη βουλή και τον ελληνικό λαό ενώ την επικαλούνταν μονίμως ως επιτυχία. Θα είχε υπάρξει τέτοια διαρροή από το μέγαρο Μαξίμου αν δεν είχε σκάσει η βόμβα Μητρόπουλου;
Επιπλέον το μέγαρο Μαξίμου δεν διευκρινίζει αν θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από το κοινοβούλιο αυτή η συμφωνία.
Πάντως για το θέμα ερώτηση κατέθεσαν στον πρωθυπουργό οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Βασίλης Κικίλιας ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «ανίδεο» από νομικής απόψεως τον Αλέξη Μητρόπουλο κάνοντας λόγο για νομικό κείμενο που συνοδεύει την (υπογεγραμμένη από το Γιάνη Βαρουφάκη) απόφαση του Eurogroup τονίζοντας ότι «το κείμενο που υπέγραψαν παραπέμπει στην αρχική σύμβαση και ρητά στο μνημόνιο» και χαρακτηρίζει τα όσα είπε ο Αλ. Μητρόπουλος μέρος μιας «οργανωμένης πολιτικής εξαπάτησης της κυβέρνησης» μετά και «την υποστολή της σημαίας της περήφανης διαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε:

«Είναι τόσο «περήφανη» η διαπραγμάτευσή τους, που δεν τολμούν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή για ψήφιση.
Γιατί στη συζήτηση, απλά θα επαναλάβουν τα ψέματά τους, ενώ στην ψηφοφορία θα τη θέσουν υπό την κρίση των βουλευτών τους και αυτό δεν το τολμούν».
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: