Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Suddeutsche Zeitung: Η απόφαση για Grexit έχει ήδη ληφθεί

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung «η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη». Δημοσίευμα με τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις».

Η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει ήδη ληφθεί, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η οποία σε νέο δημοσίευμά της προειδοποιεί πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε... δεν φλυαρεί.
Την ώρα που το δημοσιονομικό αδιέξοδο και τα σενάρια για ένα ενδεχόμενο Grexit κυριαρχούν στον διεθνή Τύπο, με πολλά ΜΜΕ να τονίζουν πως η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την καταστροφή, η Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις», επισημαίνει πως δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Για το λόγο αυτό οι αγορές έλαβαν υπόψη τους όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα και όπως μεταδίδει η Deutsche Delle, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί και από ό,τι φαίνεται «η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Την ίδια ώρα σε άρθρο της που επιγράφεται «Ad calendas Graecas (Στις ελληνικές καλένδες) – η κρίση θα διαρκέσει» η
Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα διάφορα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους.

«Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές», αναφέρει και παρατηρεί πως ακόμη κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί.

thetoc.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: