Κυριακή 24 Μαΐου 2015

BINTEO-Σαμαράς: Λευκή επιταγή η ΝΔ δεν έχει δικαίωμα να δώσει

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κρήτη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ μιας μεγάλης εθνικής συνεννόησης για να σωθεί η χώρα, ωστόσο, τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν, πόσο μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει τη συμφωνία, ο κ. Σαμαράς είπε: Αντί να ντρέπονται ρωτάνε εμάς αν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία που θα φέρουν. Και απαντάω. Πρώτα απ' όλα, ποια συμφωνία; Την είδατε; Τι μέτρα θα έχει;”.
Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η ΝΔ δεν θα δώσει “λευκή επιταγή”, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ. “Μας ρωτάνε αν εμείς θα ψηφίσουμε εκείνο που οι ίδιοι δεν ξέρουν; Μήπως θέλουν να τους δώσουμε και λευκή επιταγή; Λυπάμαι αλλά λευκή επιταγή δεν έχει δώσει ποτέ και δεν έχει δικαίωμα να δώσει η ΝΔ σε κανένα κόμμα και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ πως “δεν θα έπρεπε να τους δώσουμε καμία βοήθεια. Αλλά εμείς δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς, είμαστε παράταξη ευθύνης, ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και θα κάνουμε εκείνα που συμφέρουν τον τόπο μας”.
Ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας πως η ΝΔ είναι ανοικτή σε συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να σωθεί η χώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, όπως είπε, “αλλά σε μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: