Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η εξουσία είναι γλυκιά.

Έχει τύχει να δείτε την όχι ευχάριστη διαδικασία με την οποία τα ζώα οδηγούνται στη σφαγή, σε μεγάλες κρεατοπαραγωγικές μονάδες;
Τα ζώα οδηγούνται σε έναν ορθογώνιο, διαμπερή χώρο. Το χώρισμα της εισόδου κλείνει πίσω τους και κινούμενο αρχίζει να τα συνωθεί προς τα εμπρός, προς την άλλη ανοιχτή πλευρά. Η οποία βαθμιαία στενεύει οδηγώντας σε έναν κυλιόμενο διάδρομο, όπου χωρά μόνον ένα ζώο. Στο τέλος του ο διάδρομος γίνεται τόσο στενός που το ζώο ακινητοποιείται και έτσι, φτάνει στη λαιμητόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, και δυστυχώς μαζί του η χώρα, βρίσκεται αυτή την στιγμή ακινητοποιημένος στον κυλιόμενο διάδρομο, λίγο πριν τη λαιμητόμο.

Οι χειριστές του σφαγείου δεν χρειάστηκε να κοπιάσουν για να τον οδηγήσουν σ’ αυτή τη θέση. Τον έχουν συνωθήσει εκεί οι μολυσματικές ιδέες των οποίων είναι φορέας, η μέχρι παράνοιας άγνοια της διεθνούς πραγματικότητας, οι αγάνωτοι λευκοσιδηροί μέντορες και η εγγενής πλάνη της Αριστεράς για τους εκάστοτε στρατιωτικο-οικονομικο-πολιτικούς συσχετισμούς ισχύος.

Στα σφαγεία η λαιμητόμος ανεβοκατεβαίνει διαρκώς, μηχανικά. Εδώ, κατεβαίνει με πολιτική απόφαση. Η απόφαση αυτή κατά την εκτίμησή μας δεν θα ληφθεί, κανένας δεν το θέλει πραγματικά, εννοείται λόγω συμφέροντος όχι λόγω αλτρουισμού. Αλλά επειδή πάνω στη λεπίδα είναι γραμμένος ο ιστορικός, Λοβέρδειος αφορισμός «δεν υπάρχει σάλιο», σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αλλά και την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή, ο Τσίπρας έχει λάβει την απόφαση να υιοθετήσει μια συμφωνία.

Η οποία φυσικά δεν μπορεί να περιλαμβάνει αυτά για τα οποία ονειροβατεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωνία του
Τσίπρα σήμερα έγκειται στο να μην τον ταπεινώσει η συμφωνία και τον απαξιώσει πολιτικά, πρόωρα. Έτσι η συνεδρίαση της ΚΕ, για την οποία τα περισσότερα μέλη της ψιθύριζαν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν το λόγο σύγκλησης, δεδομένου ότι δεν υπήρχε τίποτα το συγκεκριμένο για να συζητηθεί, ο ίδιος ο Τσίπρας ήταν παραπάνω από δημιουργικά ασαφής, έγινε για να σταθμιστούν οι αντιδράσεις και να καταγραφούν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, στην επιδίωξη να προδιαγραφούν οι πολιτικές συμπεριφορές όταν η συμφωνία προσκομιστεί για ψήφιση στη Βουλή.

Ως συμπεράσματα από τη Σύνοδο θεωρούνται πρώτον ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατέγραψε ενίσχυση και δεύτερον ότι είναι μάλλον βέβαιο πως επτά βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στις δυο συνιστώσες ΚΟΕ και ΔΕΑ, δεν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Αυτά, από την αποτίμηση των ομιλιών.

Η κρίσιμη όμως λεπτομέρεια ήταν πως σε όλα τα σχέδια ψηφισμάτων και τις ανακοινώσεις όλων των ρευμάτων πουθενά δεν υπήρχε διατύπωση δεσμευτική για καταψήφιση συμφωνίας, ένας πολιτικός μονόδρομος χωρίς γυρισμό δηλαδή.

Δεν γνωρίζουμε εάν η έκβαση μιας τέτοιας εγκριτικής, πολύ πιθανής πλέον ψηφοφορίας θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών στοιχηματικών οίκων. Εκεί έχουμε φτάσει, η συνέχιση της εθνικής υπάρξεως να κρίνεται σε κομματικές συνάξεις εν είδει παιγνίου από ατζαμήδες και μπαταχτσήδες.

Αλλά διακινδυνεύοντας πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, αν ο Τσίπρας έχει απώλειες θα μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πιθανόν και καμμία.

Η εξουσία είναι γλυκιά. Και όλοι τους την οφείλουν σε κείνον.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: