Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αλβανική πρόκληση με άμεση ελληνική απάντηση

Λίγες ημέρες μετά την αμφισβήτηση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα Τίρανα και συγκεκριμένα θαλάσσιου οικοπέδου βόρεια της Κέρκυρας ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί το εθνικό συμφέρον της χώρας του για τις σχέσεις καλής γειτονίας και κατηγόρησε την Αθήνα ότι δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του να επιλυθεί το θέμα των θαλάσσιων συνόρων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε έντονα αναφέροντας ότι η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας διολισθαίνει και την καλή να επιστρέψει στη λογική και να σεβαστεί τη νομιμότητα του διεθνούς δικαίου.

ΝΔ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ράμα δεν προάγουν την καλή γειτονία 

Να διαμηνύσει στα Τίρανα ότι με την συμπεριφορά που ακολουθούν υπονομεύουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο συντονιστής Εξωτερικών της ΝΔ

Οτι κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Αλβανίας ο Κώστας Τασούλας, συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σε σχόλιό του για τις σημερινές τοποθετήσεις του Έντι Ράμα.
Ο κ. Τασούλας υπογραμμίζει ότι οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Ράμα δεν προάγουν την σταθερότητα και την καλή γειτονία, επικρίνοντας παραλλήλως την ελληνική κυβέρνηση ότι ακολουθεί ασυνάρτητη πολιτική.
Διαβάστε την δήλωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού:

«Σε σημερινή του συνέντευξη ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, λέγοντας πως στο θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας δεν θα διαπραγματευθεί το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας και πως δεν δέχεται υποδείξεις για την τοποθέτηση στελέχους του ακραίου και με ναζιστικό παρελθόν κόμματος των Τσάμηδων στην Αντιπροεδρία της Βουλής.

Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση, που με τη στάση και την ασυνάρτητη πολιτική της υπονομεύει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας διεθνώς, να καταστήσει απολύτως σαφές πως παρόμοιες προκλητικές δηλώσεις δεν προάγουν ούτε τη σταθερότητα και την καλή γειτονία, ούτε και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Με μία κουβέντα, δεν προάγουν τα ίδια τα συμφέροντά της και μόνον».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: