Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

"Οχι" των Ευρωπαίων στην παράταση που ζητά η Ελλάδα

Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το EWG απέρριψε το ελληνικό αίτημα για παράταση. Στο Eurogroup "το Plan B γίνεται Plan A", λένε οι Υπ. Οικονομικών

Την ώρα που στην Βουλή συνεχιζόταν η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τις 5 Ιουλίου, το κλίμα για την Ελλάδα βάραινε επικίνδυνα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι βοηθοί των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, απέρριψαν στο πλαίσιο του Euro Working Group το ελληνικό αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος στήριξης (ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των τραπεζών απο τον ELA, μέχρι την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), με αποτέλεσμα η Ελλάδα απο τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, αν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη να βρίσκεται "στον αέρα", δεδομένου ότι στις 30 Ιουνίου εκπνέει η διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αν και νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνιζε ότι παραμένει στο τραπέζι του Euroogroup η πρόταση των δανειστών, η οποία ουσιαστικά αποτελούσε το "ερώτημα" του δημοψηφίσματος, τελικώς αυτή απεσύρθη απο το τραπέζι, καθώς όπως διευκρίνισε και ο επικεφαλής του Eurogroup "μόνη της η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα της διαπραγμάτευσης".
Τον τόνο των εξελίξεων για την Ελλάδα έδωσε πριν απο την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος δήλωσε ότι "έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία κατά της έγκρισης της παράτασης του ελλληνικού προγράμματος" και ότι πλέον για τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης "το Plan B για την Ελλάδα γίνεται πλέον Plan A"


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: