Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Οι τρεις εφιαλτικές επιλογές Τσίπρα

Ο χρόνος του Τσίπρα τελείωσε. Όχι σήμερα, χθες.

tsipras4446

Μετά από 5 μήνες ατέρμονων «διαπραγματεύσεων», στους οποίους κυριαρχούσε η παρανοϊκή άποψη πως υπήρχε έστω και μια στο δισεκατομμύριο πιθανότητα, οι δανειστές  να… υποκύψουν στο (ανύπαρκτο) εναλλακτικό  πλάνο των παλαβών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας έφτασε πλέον στο μεγάλο σταυροδρόμι.
Ένας Τσίπρας που φέρει προσωπικά ο ίδιος την τεράστια ευθύνη απέναντι στην χώρα και στις επόμενες γενιές  για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ στο οποίο οδηγηθήκαμε από την επιπέδου δεκαπενταμελούς Γκράβας «διαπραγμάτευση» του, αλλά και για την ισχυρή πλέον πιθανότητα η χώρα να ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ μέσα στις επόμενες μέρες.
Οι επιλογές του Τσίπρα πλέον είναι μόνο τρεις. Η μια χειρότερη από την άλλη για τον ίδιο.
Επιλογή 1η: Ο Τσίπρας υπογράφει την παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου, αλλά με νέους πολύ πιο σκληρούς όρους , τρισχειρότερους από το διαβόητο email Χαρδούβελη λόγω του οποίου (για να μην ξεχνιόμαστε) οι παρανοικοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οδήγησαν την χώρα στις κάλπες, και μετά από πέντε μήνες στον γκρεμό.
Η συμφωνία αυτή για να ψηφιστεί θα χρειαστεί σίγουρα και ψήφους της αντιπολίτευσης...
Αυτή η επιλογή, πάντως θα δώσει μια μικρή παράτασης ζωής στον Τσίπρα, μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο όταν οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και τους νέους φόρους που θα περιλαμβάνει η συμφωνία που θα υπογράψουν (εάν υπογράψουν).
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξουν το βάρος αυτών των μέτρων και νομοτελειακά, τότε θα οδηγηθούμε στις κάλπες.  Και με πολύ χειρότερες (δημοσκοπικές) συνθήκες για την κυβέρνηση από τις σημερινές.
Επιλογή 2η: Ο Τσίπρας ΔΕΝ υπογράφει συμφωνία αλλά και ΔΕΝ παραιτείται από πρωθυπουργός.
Η χώρα χρεοκοπεί , οι Τράπεζες κλείνουν, μπαίνει δελτίο στα καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα και ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να κυβερνήσει μια χώρα σε συνθήκες απόλυτης καταστροφής.
Αυτό το σενάριο δεν θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε, γιατί νομοτελειακά θα οδηγήσει σε εμφύλιο.
Αφού όπως φάνηκε και χθες η άλλη πλευρά, αυτή των φιλοευρωπαικών δυνάμεων δεν θα καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Επιλογή 3η: Ο Τσίπρας εμμένει στις απόψεις του, δεν υπογράφει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας νέα συμφωνία, παραιτείται από πρωθυπουργός και οδηγεί άμεσα την χώρα στις εκλογές.
Με το βασικό πολιτικό επιχείρημα, «εγώ τίμησα την εντολή σας, διαπραγματεύτηκα σκληρά, δεν υπέκυψα στους εκβιαστές, αλλά εάν θέλετε να συνεχίσω σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη θα πρέπει εκ νέου να με εξουσιοδοτήσετε».
Αυτή η επιλογή, της «ηρωικής εξόδου»  διασώζει πολιτικά τον Τσίπρα, γιατί θα διατηρήσει τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και θα περιμένει μια δεύτερη πολιτική ευκαιρία τα επόμενα 2,3 χρόνια , αφού ο κύκλος της κρίσης έχει πολλά ακόμη επεισόδια.
Τώρα εάν θα μας ρωτήσετε τι θεωρούμε πως θα γίνει τελικά δεν είμαστε σε θέση να σας απαντήσουμε.
Το μόνο που απευχόμαστε είναι, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμήσουν να κυβερνήσουν ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ μια χρεοκοπημένη χώρα.    

Lykavitos.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: