Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Α. Σαμαράς: Προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Σαφέστατο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερασπιστεί το μεγάλο κεκτημένο του Ελληνικού λαού, που είναι η παραμονή στην Ευρώπη και το Ευρώ, έστειλε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι οδηγεί τη χώρα εκτός του κοινού νομίσματος με ένα δημοψήφισμα -παρωδία, που το στήριξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
"Το δημοψήφισμα το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή. Είναι δημοψήφισμα έγκλημα που το στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Αντιμέτωπη με την προοπτική μίας καταστροφής χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης. Την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν τη ζήσαμε ποτέ. Σε πέντε μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες. Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. Με το δημοψήφισμα φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ. Θέλω να μιλήσετε σε όλους τους Έλληνες. Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Το όχι οδηγεί στο χάος. Το είπε και ο Γιουνκέρ. Το όχι είναι όχι της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση", επεσήμανε.
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό σε τηλεμαχία ενόψει του
δημοψηφίσματος με κυβερνητικές πηγές να αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, εάν στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το ναι, τότε θα έχει αποτύχει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες εκτός του Ευρώ. Παράλληλα, ανέφερε πως σε μία τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα πάει σε μία άλλη συμφωνία, χωρίς έξοδο από το κοινό νόμισμα και με νέες δυνατότητες διαπραγμάτευσης.
"Η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη δύναμη στον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής. Σε εμάς πέφτει το μεγάλο βάρος για την επιβίωση της χώρας. Σας ζητώ να είστε στην πρώτη γραμμή και αισιόδοξοι. Η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας. Η παράταξη μας γεννήθηκε για να ενώνει. Να βγάζει την πατρίδα από τα δύσκολα", είπε ο κ. Σαμαράς και διεμήνυσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού λέει ναι στην Ευρώπη. "Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τους κορόιδεψαν και πως μας πάνε στο γκρεμό. Εάν επικρατήσει το όχι την επόμενη ημέρα η χώρα θα πάει σε άλλο νόμισμα. Υποτιμημένο και χωρίς δυνατότητα επιστροφής στο Ευρώ. Εάν επικρατήσει το όχι δε θα υπάρχουν χρήματα, για να ξεπληρωθεί το ΔΝΤ. Αυτό είναι ανοιχτή αδιαμφισβήτητη χρεοκοπία. Δεν υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσουμε και οι Ευρωπαίοι να συνεχίζουν να μας δίνουν κονδύλια. Επτά δις το χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια είναι ο λογαριασμός του όχι. Και εάν ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή", επεσήμανε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές της γαλάζιας παράταξης να…οργώσουν ολόκληρη την χώρα, για να ενημερώσουν τους πολίτες. "Σε εμάς πέφτει το μεγάλο βάρος για την επιβίωση της χώρας. Σας ζητώ να είστε στην πρώτη γραμμή και αισιόδοξοι. Η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας των κ. Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου", τόνισε και συμπλήρωσε: "Πρέπει να πούμε καθαρά στον καθένα, χωρίς να βάζουμε μπροστά το κόμμα, πως εδώ είναι η Ελλάδα που θέλει να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να το πούμε καθαρά. Θέλετε ευρώ, ψηφίστε ναι. Δε θέλετε ευρώ, ψηφίστε όχι. Θέλετε ανοιχτές τράπεζες, ψηφίστε ναι. Θέλετε κλειστές τράπεζες, ψηφίστε όχι. Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη, ψηφίστε ναι. Θέλετε να πάμε εκτός Ευρώπης, ψηφίστε όχι. Καθαρά πράγματα".
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Σαμαρά έχουν ως εξής:
- Με την έξοδο από το ευρώ δε διαγράφεται το χρέος της χώρας. Θα το ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές. Οι μισθοί σε δραχμές θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

-Θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ σε μερικές εβδομάδες. Αυτό είναι καταστροφή.

-Στην απόλυτη ισοπέδωση τα πάντα θα καταστραφούν, εκτός από ένα. Το μεγάλο κομματικό κράτος, που θα διαλύει τον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία θα διπλασιαστεί. Κανείς δε θα κάνει επενδύσεις. Το μεγάλο κράτος θα τρώει τις σάρκες της κοινωνίας. Μα οδηγούν στο χάος. Όταν όλη η Ευρώπη οδηγείται στην ανάπτυξη, μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

-Μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύονταν για κάτι καλύτερο εντός ευρώ. Εμείς προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες. Σήμερα έχουμε κεφαλαιακούς ελέγχους και κλειστές τράπεζες. Προειδοποιούσαμε ότι θα καταστραφεί ο τουρισμός. Σήμερα έχουμε ακυρώσεις και ταξιδιωτικές οδηγίες.

-Η κυβέρνηση έβαλε τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της πλέον βαριάς βιομηχανίας, όπως ο τουρισμός. Είναι η αρχή του εμφράγματος για τον τουρισμό, τη βιομηχανία, για όλα.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά ότι θα λάμπει ο ήλιος και θα κελαηδούν τα πουλιά. Τώρα πόση περηφάνια έχει να συνωστίζονται οι άνθρωποι μπροστά σε άδεια ράφια; Πόση αξιοπρέπεια είναι να κάνουν ουρές οι συνταξιούχοι; Έλεγαν πως θα βαράνε τα νταούλια και τώρα χορεύουν την ελληνική οικονομία σε αναμμένα κάρβουνα.

-Ο κ. Τσίπρας έκανε πρόταση οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ. Μιλάνε για φόβο. Ποιο φόβο; Οι τράπεζες έκλεισαν. Είναι ταπείνωση αυτό, σκλαβιά και καταστροφή. Όχι υπερηφάνεια.

-Οδηγούν σε δημοψήφισμα παρωδία. Δεν έχει αντικείμενο. Η πρόταση που καλούν το λαό να αποφασίσει δεν υπάρχει. Τη δική τους δε τη φέρνουν σε δημοψήφισμα κι ας απέχει ελάχιστα από των εταίρων. Δεν είναι δημοψήφισμα. Είναι χάος.

-Ζητούν από το λαό την Κυριακή να αποδεχθεί πρόταση που δεν υπάρχει, για χρήματα που από μεθαύριο δε θα είναι διαθέσιμα. Είναι δημοψήφισμα πραξικόπημα, που αλλάζουν οι όροι διεξαγωγής του με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ξέρουν πως το όχι οδηγεί έξω από το Ευρώ.

-Το δημοψήφισμα το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή. Είναι δημοψήφισμα έγκλημα που το στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

-Φρόντισαν να απομονώσουν τη χώρα από τους εταίρους για να περάσει τώρα το διχαστικό δίλλημα. Εμείς ή οι ξένοι. Απομόνωσαν πλήρως τη χώρα. 18-1 στο Eurogroup. Και η Ελλάδα απ’ έξω. Τους καταγγέλλουν πλέον ακόμα και οι δική τους. Όπως ο ευρωβουλευτής Χρυσόγονος.

-Έφυγαν από τη διαπραγμάτευση και κάλεσαν σε δημοψήφισμα πριν από την τελική πρόταση των δανειστών. Είναι έγκλημα εκ προμελέτης.


-Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού λέει ναι στην Ευρώπη.

-Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τους κορόιδεψαν και πως μας πάνε στο γκρεμό.

-Αν όχι την επόμενη ημέρα θα πάει σε άλλο νόμισμα. Υποτιμημένο και χωρίς δυνατότητα επιστροφής στο Ευρώ.

-Αν όχι χρήματα δε θα υπάρχουν για να ξεπληρωθεί το ΔΝΤ. Αυτό είναι ανοιχτή αδιαμφισβήτητη χρεοκοπία.

-Δεν υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσουμε και οι Ευρωπαίοι να συνεχίζουν να μας δίνουν κονδύλια.
-Επτά δις το χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια είναι ο λογαριασμός του όχι.
-Αν ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή.
-Πρέπει να πούμε καθαρά στον καθένα, χωρίς να βάζουμε μπροστά το κόμμα. Εδώ είναι η Ελλάδα που θέλει να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να το πούμε καθαρά. Θέλετε ευρώ, ψηφίστε ναι. Δε θέλετε ευρώ, ψηφίστε όχι. Θέλετε ανοιχτές τράπεζες, ψηφίστε ναι. Θέλετε κλειστές τράπεζες, ψηφίστε όχι. Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη, ψηφίστε ναι. Θέλετε να πάμε εκτός Ευρώπης, ψηφίστε όχι. Καθαρά πράγματα.
Εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες, που θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως οι βουλευτές της παράταξης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα δώσουν το "παρών" σε νομαρχιακές συνελεύσεις, ώστε να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών. Την Πέμπτη θα γίνουν εκδηλώσεις υπέρ του "ΝΑΙ" σε όλους τους νομούς της χώρας και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στην Αθήνα. Παράλληλα, θα υπάρξει κινητοποίηση σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο και για άμεση επικοινωνία και συντονισμό με τα κόμματα, που συστρατεύονται στην προσπάθεια παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο λόγος πέρασε στους βουλευτές. Στην ανάγκη να ενισχυθεί η συμμετοχή στο δημοψήφισμα και να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποχής αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. "Το μήνυμα της παράταξης υπέρ του "ναι" πρέπει να είναι θετικό και όχι μόνο αρνητικό. Πρέπει να αναδειχθούν τα θετικά της Ευρώπης", επεσήμανε η βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως πρέπει να αναδειχθεί ο εθνικός κίνδυνος "γιατί ο Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη και για την ασφάλεια της χώρας".


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: