Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διεθνής διασυρμός από όλα τα ΜΜΕ. Η χρεωκοπία της χώρας εχει ονοματεπώνυμο:Σύριζα και Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα με την κανονική ροή του προγράμματός του, το αμερικανικό δίκτυο μετρούσε αντίστροφα για την ελληνική χρεοκοπία - Guardian: «Η Ελλάδα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δάνειο στο Διεθνές Νομισματικό Tαμείο»

Σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μεγαλειώδης συγκέντρωση περισσότερων από 20.000 ανθρώπων, που φώναξαν «Μένουμε Ευρώπη», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδιδε κανονικά το πρόγραμμά του και, παράλληλα, μετρούσε αντίστροφα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας!






Τυπικά, ο χρόνος έληξε για την Ελλάδα στη 01:00 τα ξημερώματα, καθώς και το πρόγραμμα διάσωσης του ESM ολοκληρώθηκε, χωρίς να υπάρχει συμφωνία ανανέωσής του, εκείνη την ώρα, αλλά και η πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, την οποία φυσικά η Ελλάδα δεν έκανε -και θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς, το ενδιαφέρον των ξένων media για τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα μας είναι γνωστό, αλλά το να μετράει αντίστροφα ένα τόσο μεγάλο κανάλι, όπως το CNN, είναι ασφαλώς ασυνήθιστο...
Η ανακοίνωση του ΔΝΤ
Τα ξένα media
«Η Ελλάδα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δάνειο στο Διεθνές Νομισματικό Tαμείο» μετέδωσε στη 01.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο Guardian.

«Ιστορική στιγμή: η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ» γράφει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, συμπληρώνοντας: «Αυτό ήταν. Δεν δόθηκε επιπλέον περίοδος χάριτος. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μόλις εισέλθει σε μια νέα φάση».

«Η Ελλάδα έγινε το πρώτο αναπτυγμένο έθνος που χρεοκόπησε στις διεθνείς υποχρεώσεις του» μετέδωσε το Russia Today.


Το Sky News μετέδωσε: «Η προθεσμία για την πληρωμή του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας έχει επισήμως λήξει και η χώρα βρίσκεται πλέον εκπρόθεσμη στο διεθνές δάνειό της».

«Η μη πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ είναι καθυστέρηση και δεν μεταφράζεται σε χρεοκοπία για την Ελλάδα» έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος της Corriere della Sera, Φαμπρίτσιο Γκορία.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: