Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Μήνυμα ενότητας απέναντι στο διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού


Του Δημήτρη Γκάτσιου

Με τις ηχηρές παρεμβάσεις για το μεγάλο "Ναι" στην παραμονή της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης να πληθαίνουν, η Νέα Δημοκρατία εντείνει τις παρεμβάσεις της, με στόχο την συσπείρωση των πολιτών στο δρόμο προς τη δημοψηφισματική κάλπη της Κυριακής. Στελέχη της γαλάζιας παράταξης βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, συμμετέχοντας σε ανοιχτές συζητήσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια, ενώ σήμερα θα εξελιχθεί η δεύτερη φάση της στρατηγικής, μέσα από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών. Σημείο-ορόσημο για την εξέλιξη των πραγμάτων θεωρείται και η αυριανή συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, με την τάση στις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνει ήδη το κλίμα υπέρ του "Ναι", που θα διαφυλάξει κεκτημένα δεκαετιών.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύουν την επικινδυνότητα των χειρισμών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που θέτουν σε διακύβευση την κατάκτηση του κοινού νομίσματος. Παράλληλα, σε δημόσιες και κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους βάλουν εναντίον της κυβερνητικής αβελτηρίας, η οποία οδήγησε τη χώρα και τους πολίτες στο γκρεμό, με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά να στέλνει μήνυμα ενότητας ως αντίβαρο στο διχαστικό λόγο του κ. Τσίπρα, ο οποίος χθες επιχείρησε να στιγματίσει όσους ψηφίσουν "Ναι", χαρακτηρίζοντάς τους ως "συνενόχους στη διαιώνιση των μνημονίων".

Απέναντι στον πολωτικό λόγο του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε το σύνολο των πολιτών να παραμείνουν ήρεμοι μέχρι την Κυριακή, φέρνοντας, παράλληλα, στο προσκήνιο τη νέα σκληρή πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει για τη χώρα οι τακτικισμοί της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Υπερηφάνεια δεν είναι οι ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες κλειστές. Ούτε η αγωνία των πολιτών για τις καταθέσεις τους… Αξιοπρέπεια δεν είναι οι συντάξεις που πληρώνονται πια στο μισό και που εισπράττονται με το σταγονόμετρο. Αληθινή υπερηφάνεια είναι ο δρόμος στην Ευρώπη. Και η αποδοκιμασία μιας αδίστακτης κυβέρνησης, που κορόιδεψε τους πάντες και τώρα θέλει να διχάσει την κοινωνία μας", τόνισε χαρακτηριστικά, στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που στη λεωφόρο Συγγρού θέτουν εν αμφιβόλω τη δυνατότητα του κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί και να φέρει μία συμφωνία, που θα κρατήσει την Ελλάδα στο στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα Τσίπρα, στέκονταν ιδιαίτερα στον πολεμικό χαρακτήρα του έναντι των ευρωπαίων εταίρων (χαρακτηρίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιαστές από τον πρωθυπουργό) με τον κ. Σαμαρά να αναδεικνύει ακριβώς αυτή την επικίνδυνη ακροβασία του Μαξίμου. "Τώρα ο κ. Τσίπρας υποκρίνεται, για να μας πει ότι ακόμα διαπραγματεύεται, ότι θέλει δήθεν να παραμείνει στην Ευρώπη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες. Και λέει ψέματα ότι θα πάει να διαπραγματευθεί μετά ξανά μαζί τους. Πως θα πάει; Όταν τους έχει καταγγείλει ως "εχθρούς"; Κι όταν όλοι τους πιστεύουν, ακόμα και οι σοσιαλιστές Ολάντ, Ρέντσι, Σουλτς, ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή;", τόνισε, δείχνοντας ευθέως ότι οι κυβερνητικοί τακτικισμοί κατασπατάλησαν την αξιοπιστία της χώρας.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο κυριαρχεί η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Κυριακής, ενώ στρέφουν το βλέμμα τους στις εξελίξεις, που θα ακολουθήσουν, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας είτε θα επιχειρήσει να παραμείνει στην εξουσία (ανεξάρτητων όσων δήλωσε περί παντός καιρού πρωθυπουργού) είτε να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, με νέα διχαστικά διλήμματα. Η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτυπώθηκε στη δήλωση του κ. Σαμαρά, στην οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η "υπευθυνότητα των πολιτών θα κερδίσει την ανευθυνότητα αυτής της κυβέρνησης".

Γενικό προσκλητήριο υπέρ του "Ναι" απηύθυνε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας "όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας". Με μία αναδρομή στο πολιτικό και ιστορικό πλαίσιο των τελευταίων δεκαετιών, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε: "Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών". Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δίστασε να προχωρήσει σε μία συμφωνία με τους θεσμούς. "Ο κ. Τσίπρας πιεζόμενος από τους δανειστές από τη μία πλευρά και το κόμμα από την άλλη, δίστασε να κλείσει συμφωνία, λιποψύχησε και τελικά έριξε τις δικές του ευθύνες στον λαό", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Κάλεσμα υπέρ του "Ναι" απηύθυνε και ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Αυτήν την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας και από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια", επεσήμανε και σημείωσε πως η πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά "καλείται να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες".


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: