Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μάνφρεντ Βέμπερ: «Ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα στον ελληνικό λαό»

"Περίμενα μια συγγνώμη για όσα είπες" είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον κάνει... κακές παρέες (βλέπε Φιντέλ Κάστρο) και πως θέλει τη διαίρεση της Ευρώπης.
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επιτέθηκε σφοδρά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι εκείνο που ζητά είναι η σύγκρουση και η αποτυχία! "Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ σας λέω ότι θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά. Εσείς επιζητάτε και αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς τον συμβιβασμό. Εσείς θέλετε και επιζητάτε την αποτυχία, εμείς την επιτυχία, εσείς θέλετε τη διαίρεση της Ευρώπης, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη. Επιτέλους επανέλθετε στη λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα", είπε.
O κ. Βέμπερ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως είπε ψέματα στους πολίτες ότι «η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες», προσθέτοντας ότι «σε ορισμένα κράτη - μέλη ο μισθός είναι μικρότερος απ’ ότι στην Ελλάδα».
Η επίθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή έγινε και για το δημοψήφισμα, προκαλώντας μάλιστα τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες πολλών ευρωβουλευτών.
"Ο Τσίπρας εμφανίζεται εδώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας, διοργάνωσε δημοψήφισμα και είναι νικητής με 61%. Κύριε Τσίπρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανακοίνωσε και εκείνος ότι σκέπτεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα γιατί οι Σλοβάκοι δεν μπορούν πια να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τους Έλληνες. Κύριε Τσίπρα σας ερωτώ λοιπόν, οι άλλοι δικαιούνται να ψηφίζουν; Στην Ευρώπη έχουμε αρκετά μέλη και δεν είναι το άθροισμα των δημοψηφισμάτων, είναι η αναζήτηση του συμβιβασμού. Και αυτόν τον δρόμο φοβάμαι ότι εσείς τον εγκαταλείψατε".



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: