Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για απομόνωση της Ελλάδας

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για απομόνωση της Ελλάδας σε πέντε βήματα: κλείσιμο τραπεζών, κρατικοποίηση τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, έκδοση παράλληλου νομίσματος, επιστροφή στη δραχμή.

Κατά το χθεσινό του διάγγελμα, ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό έκλεισαν τις τράπεζες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ΕΚΤ υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει με ELA τις ελληνικές τράπεζες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χορηγήσει επιπλέον ELA στις Τράπεζες, περίπου 500 εκ. ευρώ, στο διάστημα μετά την επιβολή των capital controls. Έτσι, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες εχθές και σήμερα.

Η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 65/28-6-2015, για την Τραπεζική Αργία, δηλαδή το κλείσιμο των Τραπεζών, δεν έχει ούτε την υπογραφή του Ντράγκι, ούτε του Γιούνκερ, ούτε του Σόιμπλε.

Έχει την υπογραφή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Aλέξης Τσίπρας αποφάσισε ο ίδιος να κλείσει τις Τράπεζες, ως πρώτο βήμα του Σχεδίου Β, στο οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δεύτερο βήμα είναι η πλήρης κρατικοποίηση των τραπεζών, τρίτο, το κούρεμα των καταθέσεων, τέταρτο, η έκδοση παράλληλου νομίσματος.

Τελικός στόχος η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το εμπόδιο των κανόνων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αλώσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία. Τελικά το διακύβευμα, δεν είναι το ευρώ, είναι η ίδια η Δημοκρατία.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: