Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο EFSF διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δάνεια προς την Ελλάδα

«Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και ο EFSF θα εξετάζει τη θέση του τακτικά», διαμηνύει η διοίκηση του μηχανισμού στήριξης, ο οποίος έχει δώσει περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, και μετά την μη πληρωμή του ΔΝΤ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιτάχυνση της αποπληρωμής των χρημάτων του.

Του δικαιώματός του να κηρύξει τα δάνεια που έχει δώσει στην Ελλάδα άμεσα απαιτητά επιφυλάσσεται ο μηχανισμός διάσωσης EFSF, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή.

Το διοικητικό συμβούλιο του μηχανισμού αποφάσισε, στην παρούσα φάση, να μη ζητήσει την άμεση αποπληρωμή των κεφαλαίων που έχει δώσει στην Ελλάδα – συνολικού ύψους άνω των 140 δισεκατομμυρίων ευρώ – παρά το γεγονός ότι η μη πληρωμή του ΔΝΤ την Τρίτη εκλαμβάνεται ως «πτωχευτικό γεγονός».

Ωστόσο, όπως αποσαφηνίζει ο EFSF, με την απόφασή του «διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές του ως πιστωτής. Προσθέτει ότι θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και ο EFSF θα εξετάζει τη θέση του τακτικά», προσθέτει η διοίκηση του μηχανισμού στην ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ


 http://www.skai.gr/news/finance/article/285033/o-efsf-diatirei-to-dikaioma-na-kiruxei-amesa-apaitita-ta-daneia-pros-tin-ellada



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: