Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αριστερό παρακράτος

Επί κυβέρνησης Σαμαρά ο στενός συνεργάτης του, Τάκης Μπαλτάκος έχει μια συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη η οποία καταγράφεται και βγαίνει λίγο αργότερα στη δημοσιότητα. Ο διάλογος δεν λέει και πολλά πράγματα αλλά αμέσως η αριστερά που σήμερα κυβερνά, σηκώνει «τσουνάμι» κατά του πρωθυπουργού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, και μια σειρά από στελέχη του είναι αυτοί που μιλούν για ακροδεξιά σταγονίδια, για ακροδεξιό παρακράτος, για σχέσεις της κυβέρνησης με τους φασίστες και άλλα πολλά. Ο κ. Σαμαράς πράττει το αυτονόητο, όπως αυτό υπαγορεύεται από τον πολιτικό πολιτισμό του και την συνείδησή του. Διώχνει τον κ. Μπαλτάκο.
Λίγα χρόνια μετά στην εξουσία είναι οι υβριστές τότε του Σαμαρά. Αυτοί που μιλούσαν για παρακράτος τώρα είναι κυβέρνηση. Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι ένας υπουργός απειλείται με θάνατο, φυσικό και πολιτικό, από μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Βγαίνει στο φως μια συνομιλία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίου στην Κουμουνδούρου με ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που είναι προφυλακισμένος. Όπως φαίνεται από τον διάλογο κουμάντο κάνει ο φυλακόβιος τρομοκράτης ο οποίος βρίζει στελέχη και υπουργούς και λέει ότι καλά έκανε που έβαλε βόμβα στον Πανούση. Θυμίζουμε ότι είχαν βάλει βόμβα στο γραφείο του και τον είχαν χτυπήσει παλιότερα άγνωστοι μέσα στο αμφιθέατρο.
Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με ένα αριστερό παρακράτος. Όσα έγιναν με τον Μπαλτάκο μπροστά στο «Panousis – gate» ωχριούν. Κι όμως, η κυβέρνηση αντί να στείλει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον αγύριστο, αντί να ερευνήσει την εμπλοκή βουλευτών του στην υπόθεση τι κάνει; Βγάζει ανακοινώσεις και βρίζει τον Πανούση. Ηθελημένα ή όχι, στημένα ή όχι, δεν έχει σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αποκαλύπτεται ένα αριστερό – αναρχικό – τρομοκρατικό κύκλωμα που απειλεί υπουργούς, κανονίζει υπουργικές διατάξεις για τις φυλακές, ενδεχομένως να κανονίζει και αποφυλακίσεις ή αποδράσεις των «αγωνιστών». Και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Κανείς δεν παραιτείται, ο Τσίπρας κάνει την πάπια, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μιλάνε , αναζητείται σοβαρότητα και ευθιξία αλλά που χάθηκε για να την βρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το αριστερό παρακράτος τρομάζει όχι γιατί οι ίδιοι είναι τρομακτικοί αλλά γιατί δεν ορρωδούν προ ουδενός. Πολύ φοβούμαστε ότι είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν κι άλλα που θα μας κάνουν να φοβηθούμε όλοι μας περισσότερο.
Αλλά σε πολιτικό επίπεδο αν η κυβέρνηση Σαμαρά επλήγη από το «σκάνδαλο Μπαλτάκου», η κυβέρνηση Τσίπρα από όλα αυτά που συμβαίνουν τι θα έπρεπε να κάνει;
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: