Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ουσία της υπόθεσης...

Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, ας κρατήσουμε ζωντανή την ουσία της υπόθεσης. Και η ουσία είναι μία: Σε κάθε κόμμα υπάρχουν τριών ειδών ψηφοφόροι:
Πρώτον, υπάρχει ο σκληρός πελατειακός πυρήνας ο οποίος σε άλλες χώρες είναι πολύ στενός και αποτελεί τη λεγόμενη «διαπλοκή» ή τα λεγόμενα lobbies όπου «πετρελαιάδες» χρηματίζουν γερουσιαστές κοκ, όπως τα φανταζόμαστε, ή τα σκληρά κομματικά στελέχη τα οποία ανήκουν πολλές φορές σε φράξιες και όπου περισσεύει ο κυνισμός.

Δεύτερον υπάρχει ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας αυτό το «δε μου πάει το χέρι» που λένε… οπότε ψηφίζω τον ίδιο, αν όχι από μικροκομματικό όφελος (έννοια αδιανόητη σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο) αλλά… by default.
Τρίτον, υπάρχει ένα αφηρημένο -fuzzy που λένε και στο χωριό μου-, νέφος ψηφοφόρων-ηλεκτρονίων το οποίο προσπαθούν να μαγνητίσουν  οι πάντες διότι εκείνο είναι τελικά που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα, εφόσον τα άλλα δυο είναι λίγο-πολύ «μπετοναρισμένα…
Στην περίπτωση της Ελλάδος υπήρξε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ιδιομορφία: Αυτό που τελικά υπερίσχυσε στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η πελατειακή σχέση όπου το μεγαλύτερο μέρος ενός κόμματος μετακόμισε από τον πράσινο ήλιο και μετατράπηκε σε ροζ νέφος αφήνοντάς πίσω του ένα.. skeleton crew. Και όπου στην τελική, ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν θέλω να βρίζω το ΠΑΣΟΚ τώρα διότι ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ, ιδίως με την προηγούμενη ηγεσία του,  έχει ακόμα πολύ υγιέστερα στοιχεία από πολλές εκδοχές και εκφάνσεις της ΝΔ που γνωρίσαμε ιδίως προ της κρίσης…
Αυτό  το ροζ νέφος -πρώην  πράσινος ήλιος- λοιπόν των ΠΑΣΟΚικών ηλεκτρονίων δεν είναι εν πολλοίς απλά νοικοκυραίοι που θέλουν jobs, homes και τα αφελή τοιαύτα όπως σε άλλες χώρες της εσπερίας. Αντίθετα, οι μισοί είναι εξαπατημένοι χρήσιμοι ηλίθιοι με πολιτικό αισθητήριο αμοιβάδας όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, αστοί που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, νεολαίοι χιπστεροπουταναόλες όχι ακριβώς ακροαριστεροί μπαχαλάκηδες (φαίνονται να προτιμούν τις κανονικές μπύρες από τις μολότοφ) αλλά ακούνε Ικαριώτικα στο Σύνταγμα και έντεχνα (όπου να’ναι θα συνενωθούν και οι Πυξ-Λαξ για μια τελευταία-τελευταία-τελευταία αρπαχτή συναυλία, το ακροατήριο ανανεώνεται) και άλλα ζωικά είδη που έχασαν το δρόμο τους διότι η παιδεία τα τελευταία χρόνια αντί να βγάζει πολίτες έβγαζε κρατικοδίαιτους υπηκόους. Και μη μου βγάλετε γλώσσα διότι και στις καλές εποχές κανείς δε διαμαρτυρήθηκε για την ποιότητα της Υγείας, της Παιδείας, ή την Ντροπή της γραφειοκρατίας και την ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών αλλά μόνο για την τσέπη του.
Οι άλλοι μισοί αποτελούν σε διάφορες διαβαθμίσεις, όλους τους κρατικοδίαιτους και ιδίως τους συνδικαλισμένους αλλά και μη δημόσιους υπαλλήλους αλλά και κυρίως αυτούς των ΔΕΚΟ οι οποίοι βλέπουν πλέον ότι στενεύει ο κλοιός. Βέβαια, αυτοί στήριξαν μονοκούκι ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διότι οργίστηκαν, αλλά κυρίως από ένστικτο αυτοσυντήρησης, όπως ψήφιζαν κάποτε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ (Πολύ λιγότερες φορές, και δεν είναι τυχαίο ότι η μόνη κυβέρνηση της ΝΔ που μακροημέρευσε σχετικά επί ΠΑΣΟΚοκρατίας ήταν αυτή του Καραμανλή του Β’ του Νωθρού. Think).
Πολλοί από αυτούς δεν είναι ντε-και-καλά μεγάλο-παράνομοι. Υψηλόμισθα ανθρωπάκια είναι που ελέω προσλήψεων, υψηλής μισθοδοσίας, άντε και κάποιων «τυχερών» κατά περιπτώσεις, λαδώθηκε το άντερο, τέλη δεκαετίας του 80 και μετά -νάναι καλά ο «Ανδρέας», μεγάλη η Χάρη Του- μετακόμισαν από τη Μιχαήλ Βόδα στην Αγία Παρασκευή η το Χαλάνδρι (δε μιλώ για άλλα πιο ευγενή ΒΠ με ψιλό-νόμιμο τρόπο έκαναν ότι έκαναν…) και ακομα δηλώνουν κάτι «αντιδεξιό» (είπαμε… «δεν πάει το χέρι»…). Αυτοί δεν είναι μεν τόσο τριχωτοί όσο οι λοιποί original ΣΥΡΙΖΑίοι, αλλά το βαθύ δημόσιο πληρώνει καλά και όποιος μας προστατεύει από την καταιγίδα και το γουρλομάτη που γυαλίζει το μάτι του για μεταρρυθμίσεις, δηλαδή για ξεβόλεμα, είναι φίλος.

Οπότε, ας το συνειδητοποιήσουμε: το ποσοστό της πολιτικής νεοπλασίας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ πλέον μετά από συνεχείς μεταλλάξεις αποτελείται από κρατικοδίαιτους, ιδεοληπτικούς και εναπομείναντες εγωιστούληδες οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι έχουν πέσει θύματα μιας τόσο μεγάλης εξαπάτησης.
Εκείνο που είναι όμως ενθαρρυντικό από την άλλη , είναι ότι για πρώτη φορά από… συστάσεως του Ελληνικού κράτους, η πόλωση που βλακωδώς ενίσχυε το αμόρφωτο που παριστάνει τον πρωθυπουργό, φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα. Και μάλλον, φαίνεται πως όση χολή και πανικό να ξερνάνε τα εμέσματα του διαδικτύου, συμβαίνει αυτό που φοβόταν ο Τσίπρας εξ’ αρχής:
Δηλαδή οι μορφωμένοι ή/ και εργατικοί, «φυσιολογικοί» συμπολίτες μας βρήκαν ταυτότητα, ταξική συνείδηση («ιδεολογικοποιήθηκαν» που λένε και στα Μαρξιστικά) και οσονούπω και στέγη!
Το δε μέγα λάθος του πεισματάρη άνεργου καταληψία είναι πως η ιδεοληψία και η εγγενής κακία του τον προδίδει, και τον οδηγεί σε ανοιχτή σύγκρουση πλέον με τη μισή Ελλάδα, και μάλιστα με το καλύτερο κομμάτι της! Εκείνους που η χώρα έτσι όπως το πάει σε λίγο θα έχει περισσότερη ανάγκη! Δε γουστάρουμε μορφωμένους, εργατικούς, τίμιους, γλωσσομαθείς και κοσμοπολίτες! Τέλος! 
Οπότε, υπό αυτό το πρίσμα, ναι, φαίνεται κάπως πιθανός ένας εκλογικός αιφνιδιασμός το επόμενο διάστημα. Οι λόγοι που συντείνουν προς αυτό είναι ότι το αμόρφωτο είναι ΚΑΙ οπορτουνιστής αριβίστας, ΚΑΙ δεν προτίθεται να παραδώσει την εξουσία αμαχητί, ΚΑΙ αδιαφορεί για τις συνέπειες μιας ΤΕΤΑΡΤΗΣ εκλογικής αναμέτρησης ΚΑΙ θα κοιτάξει να εδραιώσει το καθεστώς του όσο ακόμα οι διαρροές είναι διαχειρίσιμες και δεν έρθουν στις τσέπες των υπηκόων οι περικοπές μισθών του «δημοσίου» και συντάξεων που πολύ φοβούμαι πως σε οριζόντια βάση θα αγγίξουν το 20% ίσως και παραπάνω, εφόσον ήδη οι πάντες ήδη είναι είτε «στα κεραμίδια» είτε στους δρόμους.
Σε αυτό το σημείο,για να τα πω χύμα λοιπόν, καλούνται οι ψευτο-σοσιαλίζουσες μεγαλομπεμπέκες από τη μία να αφήσουν τις βλακώδεις πομφόλυγες  περί «νεοφιλελευθερισμού» και «αβύσσου», όπως οι άλλοι τα περί έλλειψης κλινικής ιδεολογικής καθαρότητας σύμφωνα με το φιλελευθερόμετρο του DaCapo. Καλείται δηλαδή όλος ο αστικός-μεταρρυθμιστικός χώρος να συστρατευθεί κάτω από τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τα μεταλλαγμένα προνεωτερικά θηλαστικά πριν κάνουν την Ελλάδα, Σομαλία.
Αλλιώς, ας έχουμε υπόψη ότι όταν έρθει η Καταστροφή που φοβόμαστε δε θα ρωτάει -σαν το σεισμό και τη φωτιά- ούτε για «φιλελευθερισμούς» ούτε για «καθαρότητες» και θα μας πάρει όλους ο διάολος.
Τα λέγαμε πριν ένα χρόνο, έγιναν, μην τα ξαναλέμε… Ας πάμε -επιτέλους- στην ουσία.
ΚΚ2


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: