Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Γ. Μουζάλας να παραιτηθεί και γιατί απέτυχε στο προσφυγικό


Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Γ. Μουζάλας να παραιτηθεί και γιατί απέτυχε στο προσφυγικό
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, όχι μόνο για την άστοχη αναφορά του στην ΠΓΔΜ χρησιμοποιώντας την ονομασία «Μακεδονία», αλλά και επειδή θεωρεί ότι απέτυχε στη διαχείριση του προσφυγικού. 
Συγκεκριμένα, σε tweet που έκανε σήμερα το πρωί, τονίζει ότι «Ο κ. Μουζάλας δεν πρέπει να παραιτηθεί μόνο διότι χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία αλλά και γιατί απέτυχε στη διαχείριση του προσφυγικού».
Σύμφωνα με τη θέση του: «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Στην πολιτική όσα λέμε έχουν επιπτώσεις». 
Στη συνέχεια αναφέρεται στην Ειδομένη και στις συνθήκες που επικρατούν, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.
«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας της Κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι η πλήρης απουσία του κράτους στο κολαστήριο της Ειδομένης. Εκατοντάδες παιδάκια περιμένουν στη βροχή εμπύρετα για να εξεταστούν από εθελοντές γιατρούς και από έναν γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους πρόσφυγες σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας και σε κλειστές δομές τους παράτυπους μετανάστες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Ειδομένη.
Παράλληλα αναρωτιέται: «Δεν ξέρω αν οι εικόνες της Ειδομένης εξυπηρετούσαν καποιους κυβερνούντες γιατί προσδοκούσαν οφέλη σε κάποιο άλλο διαπραγματευτικό μέτωπο».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τέλος την βαθιά ανησυχία του για τις εξελίξεις στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα συμμετέχει στην συνεδρίαση του ΕΛΚ.

Στο μεταξύ, σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων:
"Εδώ που έχουμε φτάσει η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Είναι σαφές ότι θα πρέπει παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας ή ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα ατόπημα μεγάλο και ξέρετε, στην πολιτική αυτά τα οποία λέμε πρέπει να έχουνε και επιπτώσεις και σίγουρα οφείλει να δώσει η Κυβέρνηση μια οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό εντός της ημέρας.  Δεν μπορεί να σέρνεται άλλο αυτή η υπόθεση.
Ο κ. Μουζάλας δεν πρέπει να παραιτηθεί μόνο διότι χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» αλλά και γιατί απέτυχε και ο ίδιος για τη διαχείριση του προβλήματος. Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη.
Έχουμε μια Κυβέρνηση που είναι παντελώς ανίκανη να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και η οποία, αμήχανη και μοιραία, παρατηρεί τις εξελίξεις να την προσπερνούν.
Χρεώνω στην Κυβέρνηση τεράστια ανεπάρκεια στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Ξεκινώντας από έναν χρόνο πριν. Από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, στην τεράστια καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση των προσφύγων και τη δημιουργία των hot spots, στην άρνηση της Κυβέρνησης να προβεί σε έναν ουσιαστικό διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων και στην αδυναμία της Κυβέρνησης να στείλει ένα ηχηρό αποτρεπτικό μήνυμα καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.
Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η πλήρης απουσία του Κράτους στο κολαστήριο της Ειδομένης.
Το κράτος έχει μια στοιχειώδη υποχρέωση να ανταποκριθεί σε βασικές συνθήκες υγιεινής. Αυτό που είδα στην Ειδομένη δεν περιγράφεται με λόγια. Εκατοντάδες παιδάκια περιμένουν στη βροχή εμπύρετα για να εξεταστούν από εθελοντές γιατρούς και από έναν γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους να εκκενώσει το χώρο εκείνο και να μεταφέρει τους πρόσφυγες σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας και σε κλειστές δομές τους παράτυπους μετανάστες.
Η Κυβέρνηση γνώριζε ότι θα έκλειναν το βόρεια σύνορα, ενώ τα νότια σύνορα παραμένουν ανοιχτά.
Είχαμε πει ότι θέλουμε να διαμορφώσουμε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη. Η βασικότερη απαίτηση την οποία θέσαμε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είναι να υπάρχει ένας σταθερός μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ασκήσαμε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν απόλυτα.
Είμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Θα βρεθώ και εγώ στις Βρυξέλλες και θα μιλήσω στο Ε.Λ.Κ. για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό".


http://www.liberal.gr/arthro/37713/epikairotita/2016/k-mitsotakis-o-g-mouzalas-na-paraitithei-kai-giati-apetuche-sto-prosfugiko.html






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: