Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ισλαμική Δημοκρατία της Ελλάδας...

Η είδηση έρχεται από την πολυπολιτισμική Βρετανία, εκεί όπου δεκαετίες τώρα αναμειγνύονται φυλές, θρησκείες, άνθρωποι απ' όλο τον πλανήτη. Το Channel 4 έκανε δημοσκόπηση η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μερίδα των μουσουλμάνων της Βρετανίας δυσκολεύονται να αποδεχθούν τις βρετανικές αξίες κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, τη σεξουαλικότητα και το ρόλο της θρησκείας.

Στην έρευνα, οι μουσουλμάνοι εμφανίζονται να αισθάνονται κάπως πιο δεμένοι με την ίδια τη Βρετανία από ό,τι οι υπόλοιποι Βρετανοί: Το 86% των μουσουλμάνων δηλώνει ότι έχει «ισχυρή αίσθηση του ανήκειν» στη Βρετανία, έναντι 83% για τον υπόλοιπο πληθυσμού. Αυτό είναι ακόμη ισχυρότερο σε επίπεδο τοπικής κοινότητας (91% για τους μουσουλμάνους έναντι 76%).

Ωστόσο, μεγαλύτερες αποκλείσεις καταγράφονται σε πιο «ευαίσθητα» ζητήματα.

Σχεδόν το ένα τέταρτο, το
23%, υποστηρίζει την εισαγωγή της σαρίας σε κάποιες περιοχές της Βρετανίας ενώ το 39% πιστεύει ότι «οι γυναίκες πρέπει πάντοτε να υπακούουν τους συζύγους τους» -έναντι 5% του υπόλοιπου πληθυσμού.

Όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, στην ερώτηση για το εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με το ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να είναι νόμιμη στη Βρετανία, το 18% απαντά ότι συμφωνεί. Διαφωνεί το 52% -έναντι ενός 5% του υπόλοιπου πληθυσμού.

Επίσης σχεδόν οι μισοί, το 47%, θεωρούν πως δεν είναι αποδεκτό να γίνονται δάσκαλοι οι ομοφυλόφιλοι έναντι 14% στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πολύ μικρό κομμάτι (4%) δηλώνει ότι κατανοεί όσους παίρνουν μέρος σε επιθέσεις αυτοκτονίας (το 1% «απολύτως», το 3% «σε κάποιο βαθμό»).

Το συμπέρασμα είναι ότι παρά το γεγονός ότι μετράνε δεκαετίες στη Βρετανία οι μουσουλμάνοι, κι αισθάνονται Βρετανοί, εντούτοις δεν μπορούν να αφομοιωθούν ή δεν θέλουν. Επιδιώκουν να επιβάλουν τη σαρία, θέλουν τη γυναίκα υπάκουη, και γενικά δείχνουν ότι δεν μπορούν να συνδυάσουν τη θρησκεία τους με τον τόπο διαμονής τους καίτοι είναι τόσα χρόνια στη χώρα αυτή.

Σκεφτείτε λοιπόν την Ελλάδα που τώρα μπαίνει στο πρόβλημα. Κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα μείνουν χιλιάδες μουσουλμάνοι στη χώρα ακόμη κι όταν ηρεμήσουν τα πράγματα. Κανείς δεν μας λέει βεβαίως πώς θα γίνει η διαχείριση αυτού του τεράστιου πληθυσμού. Πως θα ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα; Θα θελήσουν να αφομοιωθούν με την Ελλάδα, την κουλτούρα της, τις αξίες της ή θα ακολουθήσουν τον δικό τους κανόνα ζωής όπως τον επιβάλει μια σκληρή θρησκεία;

Σε τι σχολεία θα πάνε τα παιδιά τους, τι δουλειές θα βρουν, πώς θα ενταχθούν σε μια χώρα που δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τους δικούς της κατοίκους;

Χωρίς ίχνος ρατσισμού και με πλήρη αίσθηση της κατάστασης που βρίσκονται αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι ρωτάμε πράγματα που θα βρεθούν μπροστά μας και που βεβαίως δεν θα απαντήσουν οι «αλληλέγγυοι» και οι διάφοροι προβοκάτορες που θέλουν νεκρούς. Ούτε βεβαίως οι ύποπτες δυνάμεις της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης και της Άγκυρας που στέλνει κρυφά μουφτήδες στην Ειδομένη.

Ο υπουργός Τόσκας, μέσα στην αφασία του και στην ανικανότητά του είπε ότι οι δαρμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια θα γίνουν τζιχαντιστές αν δεν προσέξουμε. Και είχε δίκιο μόνο που για όλα αυτά έχει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης. Αν από το δράμα των προσφύγων γεννηθούν τρομοκράτες θα φταίει και η κυβέρνηση της Αριστεράς που απουσιάζει παντελώς από την αντιμετώπιση της κρίσης. Το πρόβλημα υπάρχει και δύσκολα θα μπορέσει να μπει σε μια ρότα, όσο κι αν οι απίθανοι της κυβέρνησης εξαγγέλλουν ότι όλα θα λυθούν μέχρι το Πάσχα. Το πρόβλημα με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς θα το βρούμε μπροστά μας και είναι καιρός όλοι να σοβαρευτούν αν δεν θέλουμε σε λίγα χρόνια να μιλάμε για την... Ισλαμική Δημοκρατία της Ελλάδας.

antinews



Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: