Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Άδωνις: Γιατί πρέπει να φύγουν αμέσως!

Του Άδωνη Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β' Αθηνών

Πολλούς εξέπληξε η απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές. Ο ήπιος χαρακτήρας του σε συνδυασμό με το ότι ηγείται μίας αστικής παρατάξεως που γενικά αποφεύγει τις ακρότητες στον πολιτικό της λόγο κάποιους τους ξένισαν. Μήπως βιάστηκε ο Κυριάκος; Είπαν κάποιοι. Μήπως παρασύρθηκε από κάποιους, είπαν άλλοι. Και γιατί δεν ζητούσε τόσο καιρό εκλογές; Τι άλλαξε;

Εύλογα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Λοιπόν ο Κυριάκος δεν βιάστηκε και δεν παρασύρεται γενικώς. Προχώρησε σε αυτήν την πολιτική κίνηση με περίσκεψη και αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Από την ημέρα της εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ. προσπάθησε να βρει έναν έντιμο κώδικα επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Πήγε στο Μαξίμου, κατέθεσε στη Βουλή αντιδημοφιλείς προτάσεις για το Ασφαλιστικό, έβαλε πλάτη για το προσφυγικό. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ; Λάσπη μέσω φιλικών του δημοσιογράφων ακόμη και κατά της οικογενείας του, χρονοτριβή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αδράνεια στο προσφυγικό.

Και πάλι ο Κυριάκος έδειξε ψυχραιμία. Στο ΕΛΚ υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές ως εθνικές θέσεις και ζήτησε από την κυβέρνηση να κλείσει επιτέλους την αξιολόγηση, για να πάει η χώρα παρακάτω.

Αρχικά μας έλεγαν ότι θα κλείσει έως το τέλος Φεβρουαρίου, μετά Μαρτίου, έπειτα Απριλίου και...

Όσο ο κ. Τσίπρας όμως παίζει το θεατρικό έργο του σκληρού διαπραγματευτού, η πραγματική οικονομία καταρρέει! Και σαν να μην έφθαναν αυτά, τα μέτρα που θέλει να περάσει είναι αποκλειστικά η αύξηση των φόρων, ώστε να διασώσει την εκλογική του πελατεία.

Ήρθε λοιπόν μία στιγμή που κατέστη σε όλους μας σαφές ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία θα βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα και θα προκαλέσει ζημία που πολύ δύσκολα πλέον θα διορθώνεται. Η Οικονομία από την αβεβαιότητα τώρα και από τους φόρους μετά θα πεθάνει και το διεθνές κύρος της χώρας θα διασύρεται είτε από τις υποψίες για τις παρακολουθήσεις, είτε από την ανυπαρξία του κράτους μας, σε σημείο μάλιστα που έως και τα Σκόπια έφθασαν να μας περιγελούν.

Όλα αυτά μέσα σε ένα πραγματικό περιβάλλον πιέσεων εξωθεσμικών –ακόμη και στη Δικαιοσύνη– πείθουν και τον πλέον ήπιο ότι αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον τόπο. Εδώ που φθάσαμε δεν χωρούν μεσοβέζικες λοιπόν λύσεις: πρέπει να φύγουν! Και ο μόνος νόμιμος και δημοκρατικός τρόπος είναι οι εκλογές!

Εκλογές λοιπόν για να φύγουν και να διασώσουμε ό,τι διασώζεται από την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση όλων των εποχών!

http://www.liberal.gr/arthro/41956/apopsi/arthra/giati-prepei-na-fugoun-amesos.html


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: