Η αριστερά απ’ όπου πέρασε άφησε πίσω της ερείπια και φτηνό εργατικό δυναμικό για εκμετάλλευση σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ακόμη και την αρχαιότερη. Οι ιδέες της αριστεράς είναι καταστροφικές στην πράξη κυρίως γιατί στην θεωρία είναι ακατανίκητες.
Πώς να σταματήσεις την επέλαση κάποιου που υπόσχεται πλούτο και ευημερία χωρίς προσπάθεια στην εργασία και τη μόρφωση; Μοιάζει με λοιμώδες νόσημα που μόλις βρει τις κατάλληλες συνθήκες εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο μέχρι εξόντωσης όλων των ξενιστών.
Η κυβέρνηση της αριστεράς του κ. Τσίπρα εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή και σύγχυση που προκάλεσε το τέλος ευημερίας με δανεικά με τη χρεοκοπία του 2010. Υποσχόμενη στους πάντες τα πάντα (υποσχέθηκε με ένα άρθρο και ένα νόμο επιστροφή στην περίοδο της ευημερίας με δανεικά) εκτοξεύθηκε στην εξουσία.
Τώρα που  τα ψέματα αποκαλύφθηκαν και η σύγκρουση με την πραγματικότητα την αναγκάζει σε υποχρεωτική ανώμαλη προσγείωση, προσπαθεί να διασωθεί με το παραμύθι της υπερφορολόγησης των πάντων την οποία προσπαθεί να επικοινωνήσει σαν δίκαιη φορολόγηση των πλούσιων.
Επειδή οι πλούσιοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ο διεφθαρμένος φοροεισπρακτικός μηχανισμός αρνείται να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, η οποία αποτελεί τη βάση της διαφθοράς του, εξοντώνει φορολογικά τα συνήθη υποζύγια που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Με την αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών εξοντώνει ό,τι έχει μείνει όρθιο στα ερείπια της ιδιωτικής οικονομίας.
Ένας αριστερός δεν μπορεί να καταλάβει ποτέ πως
αυξάνοντας τους φόρους στα καύσιμα, την κινητή τηλεφωνία, τα τρόφιμα κλπ για να πληρώσει αργομισθίες "Καρανικών", ξαδέλφων  και πελατών  στο δημόσιο καταστρέφει για πάντα περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όσες μπορεί προσωρινά να δημιουργήσει μέσω της πρόκλησης ζήτησης από τον κομματικό στρατό των αργόμισθων που αποκτά εισόδημα.
Για να παράγει γάλα μια κτηνοτροφική μονάδα χρειάζεται ζωοτροφές, μεταφορικά, κόστος κινητών τηλεφώνων, εργαζόμενους με ασφάλιση κλπ.
Αν για όλα τα παραπάνω η μονάδα πληρώνει το διπλάσιο κόστος γιατί είναι φορτωμένα με φόρους, εισφορές και ειδικούς φόρους κατανάλωσης το κόστος του γάλακτος που θα παράγει θα είναι διπλάσιο. Άρα, και η τιμή που θα βγει στο ράφι διπλάσια από άλλα εισαγόμενα γάλατα από χώρες με μικρότερους φόρους.
Αν η γαλακτοβιομηχανία μπορεί να βρει γάλα στη μισή τιμή σε μια διπλανή χώρα η κτηνοτροφική μονάδα στην Ελλάδα θα κλείσει. Έτσι με την αύξηση των φόρων αντί να αυξήσει τα έσοδα η κυβέρνηση θα τα μειώσει.
Ανέφερα το γάλα σαν παράδειγμα γιατί πριν λίγες μέρες η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε την έξοδο από την αγορά του φρέσκου γάλακτος, ενώ άλλη μεγάλη εγχώρια γαλακτοβιομηχανία φέρεται να σχεδιάζει το κλείσιμο των τεσσάρων από τα πέντε της εργοστάσια.
Η τιμή παραγωγού του αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται πως υπερβαίνει τα 0,40 ευρώ το λίτρο όταν το εισαγόμενο από την Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0,25 ευρώ και 0,30 ευρώ το λίτρο.
Με τις τιμές αυτές και τους καταναλωτές να μετρούν κάθε δεκάρα που βγαίνει από το πορτοφόλι καμιά ελληνική κτηνοτροφική μονάδα δεν μπορεί να επιβιώσει.
Κάποιοι υποστηρίζουν μεθόδους προστασίας των εγχώριων παραγωγών όπως τα τεχνάσματα με το φρέσκο και τις ημέρες διάκρισης από το λιγότερο φρέσκο. Τέτοιες λύσεις απλά μετακυλύουν το κόστος στον καταναλωτή. Αν, λόγω φόρων και εισφορών το εγχώριο γάλα πουλιέται 1,5 ευρώ το λίτρο και το εισαγόμενο στη μισή τιμή, καταδικάζεις τη μητέρα των 400 ευρώ το μήνα να ξοδεύει μόνο για το γάλα των παιδιών της τα διπλάσια απ’ ό,τι θα μπορούσε να ξοδέψει υπό άλλες συνθήκες. Σε αυτά τα μεγέθη τα 40-50 ευρώ είναι πάνω από  το 10% του μισθού της.
Η μοναδική βιώσιμη διέξοδος είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών με παράλληλη μείωση των κρατικών και συνταξιοδοτικών δαπανών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μοιάζει με στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, όταν νομίζει πως ή αύξηση της φορολογίας στα κινητά τηλέφωνα, τα καύσιμα ή τη συνδρομητική τηλεόραση δεν θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία γενικότερα και τους ασθενέστερους ειδικότερα.
Στη δική μου δουλειά π.χ. η συνδρομητική τηλεόραση και η κινητή τηλεφωνία  είναι απαραίτητα για πρόσβαση σε ξένα ειδησεογραφικά κανάλια και επικοινωνία.  Η αύξηση των δαπανών εκτέλεσης της εργασίας μου, με αναγκάζει να βρω τρόπο να το μετακυλήσω στην επιχείρηση ή π.χ. τα έξοδα παράστασης (εστιατόρια, καφετέριες...). Οι απώλειες εσόδων είτε στο ένα είτε το άλλο σημαίνει απολύσεις.  
Η αριστερά δεν μπορεί να αντιληφθεί πως οι ανθρώπινες κοινωνίες και οικονομίες είναι συμβιωτικοί μηχανισμοί ανταγωνιστικών και συνεργατικών μονάδων και ομάδων που λειτουργούν ως οικολογικές αλυσίδες. Οποιαδήποτε μεταβολή σε έναν κρίκο της αλυσίδας, όσο και ασήμαντος να φαίνεται αυτός, μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες συνέπειες γιατί σπάει την αλυσίδα.
To 1665 οι κάτοικοι του Λονδίνου υπέφεραν από το πλήθος των αδέσποτων γατιών και των σκύλων που σκορπούσαν τα σκουπίδια στους δρόμους. Έπεισαν το δήμαρχο να βγάλει συνεργεία στους δρόμους και να εξοντώσει χιλιάδες σκυλιά και γατιά.
Με τον τρόπο αυτό επέτρεψαν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αρουραίων που προκάλεσε επιδημία πανούκλας στην πόλη η οποία εξόντωσε το 20% του πληθυσμού. Είναι καλύτερα να εμπιστεύεται κάποιος τους μηχανισμούς αυτορρύθμισης παρά τα κεντρικά πλάνα και σχέδια, ανθρώπων που νομίζουν πως ξέρουν. Γιατί ως γνωστόν ο μόνος που ξέρει περισσότερα είναι αυτός που έχει επίγνωση της άγνοιας.
Τούτων λεχθέντων λοιπόν, ας ετοιμαστούμε για τις συνθήκες "πανούκλας" στην ελληνική οικονομία καθώς τα "λουκέτα" που επωάζονται αυτήν την περίοδο δεν έχουν προηγούμενο.
Οι φόροι λοιπόν επωάζουν επιδημία "πανούκλας" στην οικονομία... Αυτό μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς έχει την "τεχνογνωσία" να το πετύχει.