Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αδ. Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Με τα δύο χέρια να ψηφίσετε, κάντε το ΦΠΑ και 26% και 27%»


Σε δυσχερή θέση έφερε τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους Υπουργούς Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη  και Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. «Ψηφίζετε το ΤΑΙΠΕΔ που θα υπάρχει με την δική σας ψήφο, τα λεφτά θα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Μην σας δω σε καμία πορεία κατά των ιδιωτικοποιήσεων, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι», είπε αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ, με τους γαλάζιους συναδέλφους του να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων, εκθέτοντας τον Γ. Σταθάκη. «Τώρα οι γύπες των αγορών γίνανε περιστεράκι,  κοτσυφάκια. Ακούστε την απάτη  που βγαίνετε και τους λέτε ότι σώζουμε το 93% των δανειοληπτών. Όποιος έχει ασχοληθεί ξέρει ότι οι γύπες των αγορών πρώτα πηγαίνουν στα υψηλά επιχειρηματικά δάνεια και μετά στα χαμηλά. Πόσο χρόνο θα χρειαστεί στα fund για να φτάνουν μέχρι τα δάνεια πρώτης κατοικίας;  1,5 με δύο χρόνια! Ω του θαύματος οι προθεσμία τους φτάνει μέχρι να τελειώσει η ημερομηνία που έχει λάβει η κυβέρνηση!», εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης. Υπενθύμισε, δε, ότι  στην Κύπρο πετύχανε να έχει ο δανειολήπτης δικαίωμα προτίμησης, «αυτό εσείς δεν το καταφέρατε», συμπλήρωσε.  Ενδεικτικό είναι ότι ο Υπουργός Οικονομίας, απαντώντας το μόνο που είπε είναι ότι «όλες οι χώρες έχουν πλήρη απελευθέρωση, μόνο εμείς έχουμε προστασία πρώτης κατοικίας. Το 2018 θα τα ξαναπούμε».


Γεωργιάδης σε Παπαδόπουλο: "Πούλα τα όλα, είναι ωραία η καρέκλα του βουλευτού" - (Βουλή 19.5.2016)


Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε και για το νέο Υπερταμείο, αποδεικνύοντας ότι τον έλεγχο έχουν πλέον οι ξένοι. «Το Διοικητικό  Συμβούλιο διορίζεται  από το Εποπτικό Συμβούλο, ενώ τα  δύο μέλη θα διορίζονται από τους ξένους. Υπάρχει όμως λίγο παρακάτω ένα άρθρο που λέει ότι θέλει τουλάχιστον 4 ψήφους και αυτό σημαίνει ότι οι δύο ψήφοι των ξένων έχουν το δικαίωμα του βέτο!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υποστήριξε ότι παρά τα όσα ισχυρίζονται οι υπουργοί όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ «θα συνεχίσει να πηγαίνει στο χρέος όπως είχαν συμφωνήσει Σαμαράς και  Βενιζέλος». Τέλος, επιτέθηκε στον Θοδωρή Δρίτσα, θυμίζοντάς του ότι ήταν «διαπρύσιος» κήρυκας κατά της ιδιωτικοποίησης της Cosco. Highlight, πάντως, της ομιλίας Γεωργιάδης ήταν το επεισόδιο με τον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο, με τον βουλευτή της ΝΔ να του φωνάζει: «με τα δύο χέρια να ψηφίσετε, είναι ωραία να είσαι βουλευτής, κάνε το ΦΠΑ και 26% και 27%».
Αγριας καβγάς Τσακαλώτου - Αδωνι στη Βουλή: «Εσύ τί είσαι; Ο Τζον Γουέιν;» - «Είσαι ξεφτίλας»



Αγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αδωνι Γεωργιάδη στην κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, όπως «είσαι ξεφτίλας» και «εσύ τί είσαι; Ο Τζον Γουέιν;»

Η ένταση προκλήθηκε, όταν ο κ. Τσακαλώτος διέκοπτε τον κ. Γιάννη Κουτσούκο (Δημοκρατική Συμπαράταξη), που ασκούσε κριτική για το υπερταμείο. «Αφήστε τον να μιλήσει» παρενέβη ο κ. Γεωργιάδης, με τον υπουργό να απαντά: «Εσύ τι είσαι; Ο Τζον Γουέιν;».

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ο εξής:

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άντε ρε ξεφτίλα, που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας για το αφορολόγητο και που τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις υπουργός.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Είσαι γραφικός.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: (απαντά σε φωνές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ) Εσείς βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι.

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Ησυχία.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να βγάλει τον σκασμό. Δίνει 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία και μιλάει;

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την ομιλία του κ. Τσακαλώτου, η διακοπή ήρθε από τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προκαλώντας την οργή του υπουργού Οικονομικών.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Σας γνωρίζω τρία χρόνια κι όποτε διακόπτετε, δεν λέτε ποτέ τίποτα σοβαρό.

ΑΔΩΝΙΣ: Πώς τολμάει και μιλάει έτσι για βουλευτές; Μαζέψτε τον. Κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα και μιλάτε.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: