Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ύπουλα... παιχνίδια με το νόμισμα

H δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου με την οποία κλείνει το μάτι στους «δραχμιστές», δεν ήταν καθόλου τυχαία. Δεν έγινε απλά για να γίνει αλλά ήταν στοχευμένη ώστε να προκαλέσει. Να ανοίξει η συζήτηση, να πέσει το ταμπού της επιστροφής στη δραχμή
Ήταν ένα προσχεδιασμένο στρώσιμο του χαλιού στην «εναλλακτική πρόταση» που κατά καιρούς προωθεί η κυβέρνηση. Αποκτά μάλιστα ιδιαίτερα θεσμικό χαρακτήρα όταν λέγεται από το στόμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το σχέδιο είναι απλό: Κάνουμε διαπραγματεύσεις, παίζουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα προληπτικά μέτρα, περνάμε από τη Βουλή ό,τι πιο σκληρό είχε να δώσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και ταυτόχρονα έχουμε καβάτζα και το άλλο σχέδιο. Αυτό της επιστροφής στη δραχμή, μιας νέας ρήξης με τους δανειστές, πιθανότατα ένα κούρεμα στις καταθέσεις και στο βάθος φτώχεια.
Για ορισμένα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτό λειτουργεί σαν μπαμπούλας. Να φοβηθούν και να ψηφίσουν μιας και η έξοδος από το ευρώ είναι ασφαλώς ένας κίνδυνος που για πολλούς λειτουργεί αγχωτικά. Για σκεφτείτε τι κάνουν στους… προδότες της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας;
Για εκείνους, όμως, που ακόμη πιστεύουν ότι το εθνικό νόμισμα είναι σωτηρία λειτουργεί ως προσμονή. «Λες ο Τσίπρας να γίνει ο ηγέτης της Ελλάδας της δραχμής»;
Αυτό σκέφτονται ορισμένοι που ακούνε από τον φίλο του Αλέξη, τον Π. Παυλόπουλο τα περί νομίσματος.
Όμως, όσο κι αν κάποιοι... δημοσιογράφοι που βρήκαν ρόλο με τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να στηρίξουν τον Πρόεδρο η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και μαζί και όλη η χώρα.
Κατ’ αρχάς τα πανηγύρια του Μαξίμου για τα στοιχεία της Κομισιόν είναι… για τα πανηγύρια. Διότι προβλέπουν ύφεση 0,3% όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά ο στόχος και η πρόβλεψη ήταν ανάπτυξη πάνω από 3%. Να ξεχάσουμε ότι το 2014 για πρώτη φορά μετά από χρόνια η χώρα είχε ανάπτυξη σχεδόν 1%; Και ήρθε η λαίλαπα Τσίπρα για να τα καταστρέψει όλα. Πανηγυρίζουν γιατί θα έχουμε και φέτος ύφεση. Είναι τόσο άθλιοι οι άνθρωποι.
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Η πρόβλεψη της Κομισιόν δεν λαμβάνει υπόψη τα υφεσιακά μέτρα που έρχονται. Όταν θα επιβληθούν οι περικοπές στις συντάξεις, η αύξηση του ΦΠΑ και όλα τα
μέτρα που φτάνουν τα 5,4 δις ευρώ για πιο πλεόνασμα και πια ανάπτυξη θα μιλάμε; Όταν δεν θα υπάρχει ούτε μια επένδυση να φέρει κάποια λεφτά;
Για να μην πούμε ότι το κόλπο του Τσίπρα με το «μνημόνιο – κάβα» έχει γίνει πλέον κατανοητό. Τα έχουν συμφωνήσει με τους δανειστές ώστε το πακέτο των 3,4 δις ευρώ να υπογραφεί μεν αλλά να μην περάσει από τη Βουλή και να βγει ο κόσμος στους δρόμους να… πανηγυρίζει γιατί ο Αλέξης είναι μεγάλος διαπραγματευτής και τα κατάφερε.
Ο κόσμος, όμως, δεν γνωρίζει ότι ακόμη και τώρα να κλείσει η αξιολόγηση έρχεται κι άλλη το φθινόπωρο. Τότε θα γίνει η… σούμα, θα έρθει ο λογαριασμός από τα ταμεία που δεν θα γεμίζουν γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. Και τότε… αίφνης θα ξεπεταχτεί το κίνημα των «δραχμιστών». Ήδη ο αντιευρωπαϊσμός έχει φουντώσει, με ευθύνη είναι αλήθεια και των δανειστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι λύση. Κατάρα είναι, όμως, κάποιοι «πουλάνε» το σενάριο αυτό για να έχουν μια παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Κι αναρωτιόμαστε: Αν ο Τσίπρας και οι εντιμότατοι φίλοι του έχουν κάποιο κρυφό σχέδιο στο μυαλό τους; Αν το περίφημο Plan B που δεν ενεργοποιήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή από τον Βαρουφάκη, ξαναβγεί στην επιφάνεια τώρα που ο αντιευρωπαϊσμός φουντώνει; Τώρα που η ΕΕ βρίσκεται σε πορεία διάλυσης; Όμως, αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ θα υποφέρει ένα – δύο χρόνια. Αν φύγει η Ελλάδα δεν θα ανακάμψουμε ούτε σε 50 χρόνια. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι παίζουν ύπουλα παιχνίδια με το νόμισμα.
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και όλοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν καριέρα ή να αγοράσουν τζάμπα την Ελλάδα αν αυτή επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα.

antinews

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: